Héjában sült édesburgonya rizses Good Lunch-al töltve
Gyors, egészséges és nagyon könnyen elkészíthető recept: az édesburgonyákat félbevágva megsütjük, a belsejüket összekeverjük Good Lunch-al, fetával és spenóttal, majd a keveréket visszatöltjük és további pár percig sütjük a zöldségeket. Petrezselyemmel, gránátalmával és dióval megszórva és fokhagymás-joghurtos öntettel kínáljuk.
Könnyű
2-4 személy
25 perc
20 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 tasak Bonduelle Good Lunch Rizs és Vörösbab
2 db édesburgonya
10 dkg feta
1 nagy marék bébispenót
1 csokor petrezselyem
½ gránátalma
5 dkg dió
1 gerezd fokhagyma
1 doboz natúr joghurt
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 tasak Bonduelle Good Lunch Rizs és Vörösbab
2 db édesburgonya
10 dkg feta
1 nagy marék bébispenót
1 csokor petrezselyem
½ gránátalma
5 dkg dió
1 gerezd fokhagyma
1 doboz natúr joghurt
só
bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Good Lunch Rizs & Vörösbab
lépés 1
Mossuk meg az édesburgonyát, majd vágjuk félbe. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tegyük tepsire. Helyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.
lépés 2
Amikor megsült, vegyük ki és hagyjuk langyosra hűlni. Kanalazzuk ki a belsejét és keverjük ki a Good Lunch Rizs és Vörösbabbal, adjuk hozzá a felkockázott fetát és a bébispenótot. Keverjük össze a tölteléket, majd kanalazzuk vissza az édesburgonyákba és süssük további 5-10 percig.
lépés 3
Keverjük ki a joghurtot a reszelt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kevés friss, aprított petrezselymet és locsoljuk meg olívaolajjal.
lépés 4
Tálaláskor szórjuk meg az édesburgonyát gránátalma magokkal, vágott petrezselyemmel és durvára vágott dióval. Végül kanalazzunk rá a fokhagymás joghurtból.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Spenótos zöldborsókrémleves
Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!
Fehérbab szószos rigatoni
Krémes, rozmaringos, fokhagymás canellini babból készült szósz kerül a rigatonira, amit pirított dió...
Krémes spenótleves
Fokhagymával, póréhagymával, szerecsendióval ízesített zöldségleves recept, amit a vaj és a tejszín ...