1. >Receptek
  2. >Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.
Könnyű
3-4 személy
15 perc
Hozzávalók
1 személyre
400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

1 csokor újhagyma

1 csokor menta

5 dkg vaj

5 dkg reszelt parmezán

só, bors
hozzávalók 1 személyre
400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

1 csokor újhagyma

1 csokor menta

5 dkg vaj

5 dkg reszelt parmezán

só, bors
  1. lépés 1
    A fagyasztott Bonduelle zöldborsót helyezzük egy lábosba, és öntsük fel annyi forrásban lévő vízzel, ami épp elfedi.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Közepes lángon főzzük, ameddig a borsó megpuhul (néhány perc).
  4. lépés 4
    Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, a parmezánt és a menta leveleket, majd pürésítsük.
  5. lépés 5
    Tálalásnál megszórhatjuk olívaolajon pirított kenyérkockákkal, vagy egy termoszbögrében akár magunkkal is vihetjük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.

  • Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, ...

  • Spenótos zöldborsókrémleves

    Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkü...