Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P40M
Recept képe
Pikáns sült édesburgonyás csicseriborsó saláta

Hozzávalók

  • 1 Bonduelle Vapeur Csicseriborsó konzerv
    60 dkg édesburgonya
    1 kisebb fej vöröshagyma
    2 tk római kömény
    1 tk cayenne bors
    10 dkg lágy kecskesajt
    1 nagy csokor petrezselyem
    1 nagy marék dió
    1 lime
    1 gerezd fokhagyma
    só, bors
    olívaolaj

Elkészítés

1. Az édesburgonyát pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra. A hagymát vágjuk karikára. Egy tepsin alaposan keverjük össze az édesburgonyát és a hagymát olívaolajjal, sóval, borssal és a rómaiköménnyel, majd süssük 200 fokra előmelegített sütőben. 15 perc elteltével keverjük hozzá a csicseriborsót is és süssük további 10 percig.

2. Készítsük el a dresszinget: egy kis befőttesüvegbe reszeljük bele a fokhagymát, a lime héját, csavarjuk bele a levét, szórjuk bele a cayenne borsot, majd öntsünk hozzá 4 ek olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd rázzuk alaposan össze.

3. Amikor elkészült a sült édesburgonyás csicseriborsó, öntsük egy salátástálba, adjuk hozzá a durvára vágott diót, a vágott petrezselymet, öntsük rá a dresszinget és óvatosan keverjük össze. Végezetül szórjuk meg a kecskesajttal és még melegen tálaljuk.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!