Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P40M
Recept képe
Krémes sütőtökös-zsályás rizottó parmezán chipsszel

Krémes sütőtökös-zsályás rizottó parmezán chipsszel

40 perc
Sütőtökös krémleves Zöldségkeverék
Sütőtökös krémleves Zöldségkeverék

Hozzávalók

  • 1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék
    30 dkg rizottó rizs
    1 kisebb hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    10 dkg parmezán
    kb. 10 zsályalevél
    8 dkg vaj
    1 dl fehérbor
    8 dl alaplé
    olívaolaj

    bors

Elkészítés

1. Kezdjük a parmezán chipsszel: reszeljünk le kb. 5 dkg-ot a sajtból és sütőpapírral kibélelt tepsire tegyünk kis halmokat, lapítgassuk el kör alakúra. 185 fokon süssük 10 percig. Hagyjuk a tepsin kihűlni. 

2. Vágjuk apróra a hagymát és egy magasfalú, nagyobb serpenyőben dinszteljük meg olívaolajon és a vaj felén. Félidőben adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és 5 apróra vágott zsályalevelet is. Eközben melegítsük fel az alaplevet. 

3. A serpenyőbe szórjuk bele a rizst és kevergessük pár percig, ameddig minden rizsszemet bevon a hagymás alap, majd tegyük magas fokozatra és öntsük bele a fehérbort és kevergessük, ameddig elpárolog az alkohol. 

4. Vegyük kis fokozatra a lángot és kezdjük el adagolni az alaplevet: egy merőkanálnyit merjünk hozzá, majd kevergessük, ameddig a rizs magába szívja a folyadékot. Ismételjük addig, ameddig a rizs megpuhul (de ne főzzük túl!) és krémes állagú lesz. 

5. Keverjük hozzá a Bonduelle sütőtökös zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Melegítsük össze és adjuk hozzá a maradék vajat és parmezánt. 

6. Tálaláskor szórjuk meg a rizottót a maradék, nagyon apróra vágott zsályalevéllel és állítsuk bele a parmezán chipset is.  

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!