Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P40M
Recept képe
Citromos csirkefasírtok szardellás vajbabbal

Citromos csirkefasírtok szardellás vajbabbal

40 perc
Vapeur fagyasztott vágott vajbab (gőzben előpárolt)
Vapeur fagyasztott vágott vajbab (gőzben előpárolt)

Hozzávalók

  • 400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott vágott vajbab
    5 dkg vaj
    5 db szardella filé
    fél citrom leve
    50 dkg darált csirkehús
    2+2 gerezd fokhagyma
    5 dkg reszelt parmezán
    1 citrom reszelt héja
    2 teáskanál friss vagy szárított oregánó (kerülhet bele más zöldfűszer is)
    1 tojás
    só, bors

Elkészítés

Egy fazékban forraljuk vizet, adjunk hozzá sót, és 1-2 percig főzzük a Bonduelle vajbabot, majd szűrjük le és tegyük félre. 

Olvasszunk vajat egy serpenyőben, közben daraboljuk fel apróra a szardella filét és 2 gerezd fokhagymát (reszelhetjük is), majd adjuk őket a vajhoz. Addig kevergessük kis lángon, ameddig a szardella szinte szétolvad a vajban. Ekkor adjuk hozzá a vajbabot, keverjük jól össze, sózzuk, (de óvatosan, mert a szardella sós) borsozzuk, és locsoljuk rá a citrom levét.

A darált csirkéhez adjuk a parmezánt, citromhéjat, 2 gerezd reszelt fokhagymát, oregánót, tojást, sót és borsot. Keverjük jól össze és hagyjuk állni 20 percig. Formázzunk belőle kisebb golyókat és lapítsuk el őket, majd serpenyőben egy kis olajon vagy sűtőpapírral bélelt tepsiben, 180 °C-on süssük őket, ameddig aranybarnák lesznek. 

Terítsünk 3-4 főre, és tálaljuk a fasírtot a szardellás vajbabbal.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!