1. >Receptek
  2. >Zöldborsós muffin

Zöldborsós muffin

A sütemények kedvelői imádni fogják ezt a látványos, izgalmas receptet! A könnyed, zöldszínű zöldborsós és ricottás muffinokat kihűlés után mascarpone krémmel a tetejükön kínáljunk, melyet vaníliával és citromhéjjal ajánlott ízesíteni.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
12 darabhoz:

100 g Bonduelle Vapeur zöldborsó

125 g liszt

2 tojás

160 g kristálycukor

1 és ½ tk. sütőpor

½ tk. szódabikarbóna

60 g vaj (szobahőmérsékleten)

60 ml növényi olaj

1 dl tej

25 dkg mascarpone

1 citrom

3 dkg porcukor

1 kk. vanília kivonat

csipetnyi só
hozzávalók 4 személyre
12 darabhoz:

100 g Bonduelle Vapeur zöldborsó

125 g liszt

2 tojás

160 g kristálycukor

1 és ½ tk. sütőpor

½ tk. szódabikarbóna

60 g vaj (szobahőmérsékleten)

60 ml növényi olaj

1 dl tej

25 dkg mascarpone

1 citrom

3 dkg porcukor

1 kk. vanília kivonat

csipetnyi só
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A zöldborsót főzzük meg 3 perc alatt forró vízben, majd szűrjük le, hűtsük ki és egy késes robotgépben pürésítsük.
  2. lépés 2
    Elektromos habverővel keverjük fehéredésig a tojásokat a kristálycukorral.
  3. lépés 3
    Keverjük hozzá az olajat, a vajat, a citromlevet (a citrom héját előtte reszeljük le és tegyük félre), a tejet és a zöldborsó pürét.
  4. lépés 4
    A lisztet keverjük el a sütőporral, a szódabikarbónával és a csipet sóval, majd fokozatosan szitáljuk a másik tálba, miközben keverjük a masszát. Keverjük ki alaposan.
  5. lépés 5
    Béleljük ki a muffin formákat muffin papírral és kanalazzunk a tésztából a ¾-ig. Helyezzük a sütőbe és süssük 15 percig.
  6. lépés 6
    Helyezzük a sütőbe és süssük 15 percig.
  7. lépés 7
    Ez idő alatt keverjük ki a mascarponét a porcukorral, a citrom héjával és a vanília kivonattal.
  8. lépés 8
    Miután a cupcake-ek megsültek, hagyjuk kihűlni őket, majd kanalazzunk a tetejükre mascarpones krémből. Díszítésként tehetünk a krémre pár forgács citromhéjat vagy ehető, szárított virágszirmot.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

    A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.

  • Karácsonyi pulykarolád borsópürével

    A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsb...

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...