1. >Receptek
  2. >Zöldbabos pite

Zöldbabos pite

Kipróbálnánk a zöldbabot egy teljesen új, szokatlan módon? Itt az ideje, hogy felfedezzük ezt a csodálatos zöldbabos pitét! Egyszerű, finom és egészséges recept, amely meggyőzi a család minden tagját!
Könnyű
3 személy
30 perc
30 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
3 személyre
1 csomag rétestészta

200 g Bonduelle fagyasztott zöldbab

250 g ricotta vagy kecskesajt

3 tojás

Néhány szál metélőhagyma vagy bazsalikom

50 g reszelt parmezán + pár csík dekorációnak

liszt a tészta kinyújtásához

vaj a sütőforma kivajazásához

só, bors
hozzávalók 3 személyre
1 csomag rétestészta

200 g Bonduelle fagyasztott zöldbab

250 g ricotta vagy kecskesajt

3 tojás

Néhány szál metélőhagyma vagy bazsalikom

50 g reszelt parmezán + pár csík dekorációnak

liszt a tészta kinyújtásához

vaj a sütőforma kivajazásához

só, bors
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Vapeur zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Nyújtsuk ki a tésztát egy lisztezett munkafelületen. Vajazzuk ki a sütőformát, és terítsük szét benne a tésztát.
  2. lépés 2
    Keverjük össze a ricottát vagy a kecskesajtot a tojásokkal. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt.
  3. lépés 3
    Adjunk hozzá az apróra vágott metélőhagymát. Fűszerezzük sóval és borssal.
  4. lépés 4
    Szurkáljuk meg a pitetészta alját egy villával. Öntsük rá a krémes keveréket.
  5. lépés 5
    Tegyük a sütőbe kb. 30 percre. Közben készítsük elő a zöldbabot. Forraljunk fel egy fazék sós vizet. Főzzük meg a zöldbabot, de ügyeljünk rá, hogy ropogósak maradjanak.
  6. lépés 6
    Tegyük a zöldbabot jéghideg vízbe, hogy megállítsuk a főzést, majd szűrjük le és alaposan szárítsuk meg.
  7. lépés 7
    Helyezzük a babokat egy vágódeszkára, és vágjuk a piteformának megfelelő méretre.
  8. lépés 8
    Szedjük ki a pitét a sütőformából. Szorosan egymás mellé rendezve halmozzuk rá a zöldbabot. Tálalás előtt díszítsük parmezánforgáccsal, bazsalikomlevelekkel és koktélparadicsommal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Zöldbabos Cerealival töltött négyszögek

    Ez a recept gyors, remek harapnivaló az egész családnak. A leveles tésztából készített négyszögeket sajtkrémmel megkenve, olaszos fűszerezésű Cerealival, paradicsommal, olajbogyóval megtöltve, mozzarellával a tetején sütjük meg, a végén pedig friss bazsalikommal díszítjük.

  • Cukkini pestós, zöldbabos nyári tésztasa...

    A klasszikus fogással ellentétben ez a tésztasaláta cukkini pestóval készül, és zsenge zöldbabbal, v...

  • Zöldbab saláta barackkal és mandulával

    Mennyei saláta édes és sós ízekkel! Zöldbab, őszibarack és mandula: mindössze ennyi kell hozzá, hogy...

További tippek

Sosem lehet túl sok pite és quiche receptünk! Az egyszerűen elkészíthető sós torta, amely leveles vagy omlós tésztából készül, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt tetszeni fog. A tojásból és tejszínből vagy tejből (amely más sajtokkal, például friss kecskesajttal, ricottával vagy túróval is helyettesíthető) álló keverék zöldségekkel, sonkával vagy hallal is párosítható. A legfinomabb receptek között mindig találunk egy-két pite receptet!

A leghíresebb pite receptje továbbra is a quiche lorraine, amelyet kockára vágott sonkával és baconnel kell elkészíteni, de más receptek is megérdemlik a figyelmet. Mit szólnánk egy leveles tészta pitéhez, tonhallal és mustárral, vagy spenóttal és füstölt lazaccal, vagy akár karfiollal és nyers sonkával? 

Ügyeljünk rá, hogy két fő összetevőt használjunk, és megfelelően fűszerezzük a készítményt borssal, szerecsendióval vagy bármilyen más, általunk választott fűszerrel. Használjunk bőségesen friss vagy fagyasztott fűszernövényeket (bazsalikom, cseresznye, metélőhagyma stb.) az étel ízesítéséhez. A pitével egyszerűen felhasználhatjuk a maradék zöldségeket, sült burgonyát, sonkát és sajtot, mert nem kell sok töltelék hozzá, és egy tál pite 4-6 embernek is elég.

Ugyanazon az elven, mint a zöldbabos piténél, mehet a tetejére paradicsomkarika, párolt brokkoli vagy bármilyen más, tetszőleges zöldség. Ezután szórjuk meg egy kis fetával vagy parmezánnal, hogy kontrasztot adjon a tölteléknek. Tálaláskor pedig a zöldsaláta a legjobb kísérő, legyen szó zöldbabos pitéről, sonkás quiche-ről vagy épp spenótos leveles tésztáról!