1. >Receptek
  2. >Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással

Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással

Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú tojással és olajbogyóval. Az ízeket remekül kiemeli a recepthez készített mustáros, citromos, kapribogyós és zöldfűszeres öntet.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab

700 g újkrumpli vagy saláta burgonya

4 tojás

5 szelet bacon

100 g fekete olajbogyó

2 ek. kapribogyó

1 csokor kapor

1 csokor snidling

1 gerezd fokhagyma

2 tk. dijoni mustár

2 ek. almaecet

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab

700 g újkrumpli vagy saláta burgonya

4 tojás

5 szelet bacon

100 g fekete olajbogyó

2 ek. kapribogyó

1 csokor kapor

1 csokor snidling

1 gerezd fokhagyma

2 tk. dijoni mustár

2 ek. almaecet

olívaolaj



bors
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Vapeur zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab
  1. lépés 1
    Felezzük meg a krumplikat és tegyük fel főzni sós vízben. Az utolsó 3 percben adjuk hozzá a zöldbabot, majd szűrjük le.
  2. lépés 2
    Eközben főzzük meg a tojásokat is: tegyük hideg vízbe, majd forrás után 6 perccel vegyük ki és folyassunk rá hideg vizet.
  3. lépés 3
    A bacon-t vágjuk fel és egy serpenyőben pirítsuk ropogósra.
  4. lépés 4
    Tegyük egy salátás tálba a zöldbabot, a krumplit, a bacon-t és a felezett olajbogyót.
  5. lépés 5
    Reszeljük a fokhagymát egy tálba, keverjük össze a mustárral és az ecettel, majd lassan csurgassunk hozzá 4 evőkanál olívaolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott kapribogyót és a vágott zöldfűszereket. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a salátára.
  6. lépés 6
    Keverjük óvatosan össze és helyezzük a tetejére a felszeletelt tojásokat.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Tepsis lazac zöldbabbal

    Gyorsan elkészíthető, elegáns recept, amely akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. A fokhagymás, citromos vajjal megsütött lazacot friss petrezselyemmel és kaporral szórjuk meg, mellé pedig roppanós, friss zöldhüvelyű zöldbabot tálalunk köretként, ami néhány percig együtt sült a lazaccal.

  • Thai curry húsgolyóval és zöldbabbal

    Ízekben gazdag, fűszeres szószban főtt húsgolyók, melyek zöldbabbal tálalva kellemes, izgalmas recep...

  • Csirkés stir-fry

    A gyorsan összedobható receptben a szójaszószos-szezámmagos pirított csirke mellé kerül még üde zöld...