Avokádós-nyers spenótos, zöld színű hummusz zöldfűszerekkel. Különleges szín- és ízélményt kínáló recept a kánikulai napokra. Fogyasszuk zöldséghasábokkal vagy tortilla chips-el, sós krékerrel.
Könnyű
15 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 avokádó
1 csomag bébispenót
1 gerezd fokhagyma
1 marék koriander
1 tk. tahini
½ lime
1 marék kesudió
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 avokádó
1 csomag bébispenót
1 gerezd fokhagyma
1 marék koriander
1 tk. tahini
½ lime
1 marék kesudió
só
bors
olívaolaj
lépés 1
Az avokádót vágjuk ketté, magját távolítsuk el és kanalazzuk ki a húsát.
lépés 2
Tegyük robotgépbe és adjuk hozzá a többi hozzávalót is: a csicseriborsót, a bébi spenótot, a darabolt fokhagymát, a koriandert (egy keveset rakjunk félre a tálaláshoz), 1 evőkanál olívaolajat és a lime levét. Sózzuk, borsozzuk.
lépés 3
Ha nehézkesen viszi a gép, néha keverjük át a krémet és egy kevés vízzel lazítsunk az állagán.
lépés 4
Kóstoljuk meg, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk vagy adjunk hozzá kevés lime levet.
lépés 5
Tálaláskor locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg durvára vágott kesudióval és a korianderrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Portugál csicseriborsós tonhalsaláta
Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.
Grillezett halloumi nektarinos csicserib...
Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyá...
Zöld spárga saláta csicseriborsóval
Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csi...