1. >Receptek
  2. >Tojásos casserole ratatouille-ból

Tojásos casserole ratatouille-ból

Hogyan lehetséges a tojássütést mesteri szintre emelni? Próbáljuk az alábbi receptet! Ez a legjobb, ami a maradék ratatouille-al (vagy magyar testvérével, a lecsóval) és egy tojással történhet.
Könnyű
4 személy
5 perc
12 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
4 kisebb bögre maradék ratatouille vagy lecsó

4 tojás

4 ek tejszín

só, bors

Kenyér a tálaláshoz
hozzávalók 4 személyre
4 kisebb bögre maradék ratatouille vagy lecsó

4 tojás

4 ek tejszín

só, bors

Kenyér a tálaláshoz
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra.
  2. lépés 2
    Osszuk el a ratatouille-t 4 sütőálló forma között. Adjunk hozzá 1 evőkanál tejszínt minden adaghoz, és borsozzuk meg. Törjünk egy tojást az adagok tetejére.
  3. lépés 3
    Helyezzük a formákat egy nagyobb sütőedénybe. Az edény feléig öntsük fel forrásban lévő vízzel, majd süssük 10–12 percig, attól függően, hogy folyósan vagy szilárdabban kedveljük a tojássárgáját.
  4. lépés 4
    Vegyük a sütőből a formákat, sózzuk, borsozzuk meg a tojások tetejét, végül fogyassszuk friss kovászos kenyérrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Grillezett zöldségnyársak

    A grillezéshez a húsokon kívül zöldségekből is készíthetünk nyársakat: a paradicsom, a gomba, a paprika és a hagyma ideális kiegészítői vagy akár főszereplői a nyári grillezéseknek.

  • Szószos babos töltött paprika

    Nem csak a cukkini tölthető meg! Ezek a darált húsos, babos keverékkel töltött paprikák kreatív és s...

  • Csípős-savanyú kukorica kínai módra

    A recept különlegessége, hogy ez a kukoricaleves a kínai levesek stílusát idézi savanyú ízével és a ...