1. >Receptek
  2. >Tépett csirkés chili

Tépett csirkés chili

Könnyen elkészíthető, laktató recept a paradicsomos-hagymás-fűszeres alapban párolt, majd vörösbabbal gazdagított és lime-mal ízesített tépett csirke. Korianderrel és tejföllel tálaljuk, mellé pedig főtt rizst kínáljunk.
Nehéz
6 személy
35 perc
40 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab

3 csirkecomb filé vagy 200 g csirkemell

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

300 g paradicsom passata

2 tk. szárított oregánó

1 tk. őrölt római kömény

½ tk. cayenne bors

100 ml alaplé

tejföl

rizs

1 csokor koriander

1 lime



bors

olaj
hozzávalók 6 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab

3 csirkecomb filé vagy 200 g csirkemell

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

300 g paradicsom passata

2 tk. szárított oregánó

1 tk. őrölt római kömény

½ tk. cayenne bors

100 ml alaplé

tejföl

rizs

1 csokor koriander

1 lime



bors

olaj
  1. lépés 1
    Vágjuk fel a hagymát vékony szeletekre és dinszteljük meg kevés olajon, majd keverjük bele az apróra vágott fokhagymát. Pár perc elteltével, amikor érezzük a fokhagyma illatát, tegyük ki a hagymás keveréket egy tányérra.
  2. lépés 2
    Sózzuk, borsozzuk a csirkét és tegyük a serpenyőbe, majd pirítsuk le mindkét oldalát. Ha szép színt kapott, tegyük vissza mellé a hagymát.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a paradicsom passatát és az alaplevet, szórjuk meg oregánóval, római köménnyel és cayenne borssal. Sózzuk, borsozzuk, fedjük le és főzzük 40 percig.
  4. lépés 4
    Vegyük ki a csirkét és két villával tépkedjük kis darabokra, majd tegyük vissza a paradicsomszószba, adjuk hozzá a babot és forrósítsuk át.
  5. lépés 5
    Tálaláskor kínáljunk mellé rizst, szórjuk meg korianderrel és kanalazzunk rá a tejfölből. Végül locsoljuk meg a lime levével.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Olasz paradicsomleves fehérbabbal

    Mindössze 25 perc alatt elkészíthető ez a finom ízvilágú, olaszos hangulatú leves. Párolt répa, zellerszár és hagyma adja a recept alapját, tartalmasságát pedig az aprószemű tészta, illetve a cannellini fehérbab és néhány maréknyi spenót. Forrón, parmezánnal és petrezselyemmel a tetején kínáljuk.

  • Kukoricás babos burrito tál

    A mexikói burrito most nem tortillába tekerve, hanem tálban kínálva kerül az asztalra Bon Menu Mexic...

  • Mediterrán fűszeres-paradicsomos fehérba...

    Egyszerűen és gyorsan elkészíthető egytálétel, kevés hozzávalóval. A paradicsom szószt oregánóval és...