1. >Receptek
  2. >Tárkonyos főzelék parmezános csirkefasírttal

Tárkonyos főzelék parmezános csirkefasírttal

A klasszikus főzelék-fasírt kombináció újraértelmezése. Ropogós parmezános csirkefasírt tárkonyos finomfőzelékkel. Egyszerre frissítő és laktató fogás.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
30 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 doboz Bonduelle Créatif Duo

2 dkg vaj

3 dl tej

4 ek. étkezési keményítő

3 kk. morzsolt tárkony

Hozzávalók a fasírthoz:

30 dkg darált csirkemell

fél fej vöröshagyma reszelve

1 tojás

1 kk. mustár

5 dkg reszelt parmezán

1 száraz zsemle

kevés tej

só, bors

zsemlemorzsa

olaj a sütéshez
hozzávalók 4 személyre
2 doboz Bonduelle Créatif Duo

2 dkg vaj

3 dl tej

4 ek. étkezési keményítő

3 kk. morzsolt tárkony

Hozzávalók a fasírthoz:

30 dkg darált csirkemell

fél fej vöröshagyma reszelve

1 tojás

1 kk. mustár

5 dkg reszelt parmezán

1 száraz zsemle

kevés tej

só, bors

zsemlemorzsa

olaj a sütéshez
  1. lépés 1
    A száraz zsemlét összetörjük és annyi tejet öntünk rá, hogy éppen ellepje. A darált csirkemellet elkeverjük a reszelt vöröshagymával, az enyhén felvert tojással és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott tejes zsemlét és a reszelt parmezánt.
  2. lépés 2
    Összegyúrjuk a masszát, és ha túl puhának érezzük, adunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát. Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle, amiket megforgatunk zsemlemorzsában, majd bő olajban kisütjük a fasírtgolyókat.
  3. lépés 3
    A főzelékhez a lecsepegtetett konzervet átforgatjuk az olvasztott vajon és felöntjük a tejjel és a vízzel. Megsózzuk és hozzáadjuk a morzsolt tárkonyt.
  4. lépés 4
    A keményítőt egy kevés hideg vízzel simára keverjük. Ha a főzelék forrni kezd, lassan és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a keményítős keveréket, és ezután még néhány másodpercig forraljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.

  • Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsáv...

    Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza...

  • Piláf brokkolival és zöldbabbal

    Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A ...