1. >Receptek
  2. >Sütőtökös keverékkel töltött paprika paradicsommártással

Sütőtökös keverékkel töltött paprika paradicsommártással

A klasszikus töltött paprika vega, újhullámos változata. Finoman fűszerezett sütőtökös-hajdinás töltelék kerül a tv paprikába, amit aztán paradicsommártásban főzünk meg és főtt krumplival tálalunk.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
25 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó fagyasztott Bonduelle Cereali Sütőtök és hajdina zöldségkeverék

4-5 db közepes méretű tv paprika

2 gerezd fokhagyma

1 csapott tk. őrölt római kömény

1 tk. füstölt pirospaprika

1 liter passzírozott paradicsom

fél zeller

1-3 ek. cukor, ízlés szerint



bors

olívaolaj



tálaláshoz: főtt vagy sült burgonya
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó fagyasztott Bonduelle Cereali Sütőtök és hajdina zöldségkeverék

4-5 db közepes méretű tv paprika

2 gerezd fokhagyma

1 csapott tk. őrölt római kömény

1 tk. füstölt pirospaprika

1 liter passzírozott paradicsom

fél zeller

1-3 ek. cukor, ízlés szerint



bors

olívaolaj



tálaláshoz: főtt vagy sült burgonya
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Cereali sütőtök és hajdina keverék
  1. lépés 1
    Tegyük a passzírozott paradicsomot egy lábasba, öntsünk hozzá 1 dl vizet. Dobjuk hozzá a feldarabolt zellert, sózzuk, borsozzuk és kezdjük el melegíteni. Édesítsük egy kevés cukorral, ízlés szerint.
  2. lépés 2
    Az apróra vágott fokhagymát olívaolajon dinszteljük meg, majd szórjuk hozzá a füstölt pirospaprikát és a római köményt, kevergessük rövid ideg.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a Bonduelle Cereali keveréket, sózzuk, borsozzuk és melegítsük össze.
  4. lépés 4
    A paprikákat magozzuk ki és töltsük meg a sütőtökös-hajdinás keverékkel. Távolítsuk el a paradicsommártásból a zeller kockákat.
  5. lépés 5
    Helyezzük a töltött paprikákat az éppen csak bugyogó paradicsommártásba és főzzük 25 percig.
  6. lépés 6
    A töltött paprikát tálaljuk a paradicsomszószban és kínáljunk mellé főtt vagy sült burgonyát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Cajun sütőtökkrémleves parmezánmorzsával

    Az ősz slágere a sütőtökkrémleves, amit most cajun fűszerezéssel dobtunk fel. A tetejére mehet sütőben sült parmezánmorzsa, a ropogós textúra szépen kiegészíti a tartalmas krémlevest.

  • Karácsonyi pulykarolád borsópürével

    A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsb...

  • Currywurst curry szószos babbal

    Tegyük izgalmasabbá a berliniek kedvenc street food receptjét Bonduelle currys babbal és finom körít...