1. >Receptek
  2. >Sült padlizsánsaláta csicseriborsóval és kápiapaprikával

Sült padlizsánsaláta csicseriborsóval és kápiapaprikával

Recepteket keresünk a nyári grillezéshez? Készítsünk finom padlizsánsalátát csicseriborsóval és kápiapaprikával! Színes, vitaminokkal teli étel a napsütéses napokon!
Könnyű
2 személy
10 perc
40 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

2 padlizsán

2 kápiapaprika

3 ek olívaolaj

fél citrom leve (2 ek)

1 gerezd fokhagyma

2 ek provánszi fűszerkeverék vagy szárított kakukkfű

1 tk kömény

néhány levél koriander vagy bazsalikom

só, bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

2 padlizsán

2 kápiapaprika

3 ek olívaolaj

fél citrom leve (2 ek)

1 gerezd fokhagyma

2 ek provánszi fűszerkeverék vagy szárított kakukkfű

1 tk kömény

néhány levél koriander vagy bazsalikom

só, bors
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. Alaposan mossuk meg a padlizsánokat. Vágjuk félbe, majd nagyobb kockákra. Vágjuk ketté a paprikákat, távolítsuk el a szárakat és a magokat. Az így kapott paprikát éles hámozó segítségével hámozzuk meg, majd vágjuk őket nagyobb csíkokra.
  2. lépés 2
    Helyezzük a padlizsán- és paprikadarabokat egy nagy tepsire. Fűszerezzük sóval, borssal, provence-i fűszerkeverékkel és bőségesen öntözzük meg olívaolajjal. Keverjük össze a kezünkkel, majd tegyük a sütőbe 30 percre. Időről időre forgassuk meg a zöldségeket. A padlizsánt nem szabad összetörni, ezért csak óvatosan kevergessük. Végül vegyük ki a zöldségeket a sütőből, és hagyjuk őket kihűlni.
  3. lépés 3
    Nyissuk ki a csicseriborsót, és szűrjük le. Csipkedjük le a koriandert vagy a bazsalikomot, és vágjuk apróra a leveleket.
  4. lépés 4
    Hámozzuk meg a fokhagymát, és nyomkodjuk egy tányérba vagy egy mélyebb tálba. Adjuk hozzá a citromlevet, a maradék olívaolajat, a köményt, a sót és a borsot.
  5. lépés 5
    Tegyük hozzá a sült zöldségeket és a csicseriborsót. Szórjuk meg korianderrel vagy apróra vágott bazsalikommal.
  6. lépés 6
    Keverjük össze, végül fogyasszuk hidegen vagy melegen.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Rétegezett tonhalsaláta csicseriborsóval

    Praktikusan szállítható, finom és egészséges tonhalsaláta recept. Ha kevés időd van vagy nem otthon ennél, készítsd el ezt az ízletes és friss salátát!

  • Portugál csicseriborsós tonhalsaláta

    Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsomm...

  • Grillezett halloumi nektarinos csicserib...

    Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyá...

További tippek

Sosem elég az egyszerű saláta receptekből! Szezonális összetevőinek és a készre főzött csicseriborsónak köszönhetően ez a padlizsánsaláta hamarosan az egyik kedvenc nyári receptünk lesz, hogy felváltsa az állandó paradicsom és zöldsalátát!

Ha már tudjuk, hogy kell padlizsánkrémet készíteni, akkor ez a recept még könnyebben elsajátítható és rendkívül sokféleképpen variálhatjuk. A padlizsánt helyettesíthetjük cukkinivel, és adhatunk hozzá apróra vágott és kimagozott friss paradicsomot is. Csak az ízlésünkön múlik, hogy a paradicsomot a többi zöldséggel együtt sütjük meg a sütőben, hogy kissé karamellizálódjon, vagy frissen adjuk a kihűlt salátához. Ebben az esetben ügyeljünk rá, hogy a paradicsomot akkora méretre vágjuk, mint a sült padlizsán darabokat, és válasszunk olyan fajtát, amely nem tartalmaz túl sok levet.

Az elkészítéséhez (ha van grill készülékünk) parázson grillezzük meg a paprikát, hogy kellemes füstös ízt adjon a receptnek. Ha nem rendelkezünk grill készülékkel, a padlizsánsalátát egy kis füstölt paprikával vagy kockára vágott chorizóval fűszerezhetjük. Más fűszereket is használhatunk: például koriander magot vagy ras-el-hanout fűszert. Ezek hiányában bőségesen borsozzuk meg a keveréket, vagy adjunk hozzá néhány levél rukkolát, amelynek borsos íze csodákat tesz.

A saláta élvezeti értékének fokozásához adjunk hozzá diót, mogyorót vagy darált fenyőmagot, hogy kissé ropogóssá tegye ezt a salátát, és a citromlevet váltsuk ki egy csepp balzsamecettel.

Ez a recept sajttal gazdagítva is nagyon finom: mozzarella, parmezán reszelék, kockára vágott feta... bármi belefér!

A legjobb receptek mindig a legegyszerűbb receptek: látni fogjuk, hogy ez a saláta új ízeket kínálhat anélkül, hogy nagyobb erőfeszítést tennénk.