Az adventi szezonban vagy karácsonykor is elkészíthető finoman fűszerezett omlós csillagok puhaságukat a finomra reszelt sárgarépának köszönhetik.
Könnyű
6 személy
20 perc
12 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
6 személyre
150 g vaj
70 g barna cukor
250 g liszt
170 g reszelt sárgarépa
1 tk vanília kivonat
½ teáskanál mézeskalácsfűszer
1 tojás
150 g porcukor
Citromlé
hozzávalók 6 személyre
150 g vaj
70 g barna cukor
250 g liszt
170 g reszelt sárgarépa
1 tk vanília kivonat
½ teáskanál mézeskalácsfűszer
1 tojás
150 g porcukor
Citromlé
lépés 1
Keverjünk össze 150 g vajat 70 g barna cukorral. Adjunk hozzá 250 g lisztet, 170 g reszelt sárgarépát, 1 evőkanál vanília kivonat és ½ teáskanál mézeskalács fűszert (fahéj, szerecsendió, gyömbér keveréke).
lépés 2
Formázzunk a keverékből labdát, és tekerjük alufóliába. Pihentessük a hűtőszekrényben legalább 1 órán keresztül.
lépés 3
Nyújtsuk ki a tésztát 5 mm vastagságúra egy belisztezett munkafelületen. Vágjuk ki a csillag formákat. Helyezzük a sütiket sütőpapírral bélelt tepsire. 12 percig süssük 180° C-on.
lépés 4
Hagyjuk kihűlni a sütiket a sütőrácson.
lépés 5
1 tojásfehérjét verjünk fel keményre. Adjunk hozzá 150 g porcukrot és néhány csepp citromlevet. Díszítsük a csillagokat ezzel a cukormázzal, majd hagyjuk őket megszáradni egy állványon.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Hot dog sárgarépából
Kolbász vagy sárgarépa? Vegetáriánusok esetében nem kérdés, ha pedig flexitariánusok vagyunk, ezúttal merjük kipróbálni a 100%-ban növényi hot dog-ot! Minden sárgarépa rajongónak kötelező, és azoknak is, akiket eddig a virslis-kolbászos verzió ejtett rabul.
Egészséges banánkenyér sárgarépával
Reggelire, uzsonnára vagy desszertként - mindig találhatunk alkalmat ennek a répás banánkenyérnek az...
Sárgarépás gofri lágytojással
A brunch az angol breakfast (reggeli) és a lunch (ebéd) összevonásából született, amely a késő délel...