A ricottás-spenótos töltelékkel megtöltött cannelloninak krémes, fokhagymával és szerecsendióval fűszerezett besamel mártással ágyazunk meg. A tetejére szintén besamel, illetve parmezán kerül, így sütjük készre ezt a kényeztető egytálételt.
Közepes nehézségű
6 személy
35 perc
30 perc
Hozzávalók
6 személyre
250 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Leveles Paraj kiolvasztva
500 g ricotta
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
10 dkg parmezán
1 doboz cannelloni
650 ml tej
50 g liszt
50 g vaj
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
hozzávalók 6 személyre
250 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Leveles Paraj kiolvasztva
500 g ricotta
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
10 dkg parmezán
1 doboz cannelloni
650 ml tej
50 g liszt
50 g vaj
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
lépés 1
Pároljuk meg a spenótot egy kevés olívaolajon, reszeljünk hozzá két gerezd fokhagymát és egy kevés szerecsendiót. Kavargassuk pár percig.
lépés 2
Kanalazzuk egy tálba, adjuk hozzá a ricottát, a tojást, reszeljük bele a parmezán felét, sózzuk, borsozzuk és keverjük simára.
lépés 3
Töltsük meg a cannellonit a spenótos, ricottás töltelékkel egy kiskanál segítségével, vagy még könnyebb dolgunk lesz, ha a krémet egy uzsonnászsacskóba (vagy habzsákba) töltjük és a sarkát levágva ennek segítségével töltjük meg a tésztát.
lépés 4
Olvasszuk fel a vajat, szórjuk bele a lisztet és lassú tűzön kevergessük, ameddig felhabzik.
lépés 5
Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet, reszeljük hozzá a másik gerezd fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót. Kevergessük kb. 5 percig, ameddig besűrűsödik.
lépés 6
Kanalazzunk a besamellből egy sütőtálba, majd helyezzük el a cannellonikat.
lépés 7
Kanalazzuk rá a maradék szószt és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
lépés 8
180 fokos sütőben süssük aranybarnára kb. 30 perc alatt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Zöld shakshuka
A shakshuka a lecsó közel-keleti fajtája, de tavasszal zöld, spenótos változatban is elérhető. Tojással készítve teljesértékű és ízletes étel!
Lazacos koulibiac
Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy ...
Spenótos-gombás galette
A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Vis...