Pinterest

Mentás-zöldborsós sajttorta

Ha már unjuk az édes desszerteket, érdemes kipróbálni a sós sajttortát zöldborsóval és egy kevéske mentával a friss ízért.
Könnyű
4 személy
15 perc
12 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
300 g fagyasztott Bonduelle zöldborsó

kb 10 mentalevél

400 g túró

20 cl tej

1 kávéscsésze növényi vagy állati zselatin

1 tk olívaolaj

Az alaphoz

150 g sós, szezám snack

50 g olvasztott vaj
hozzávalók 4 személyre
300 g fagyasztott Bonduelle zöldborsó

kb 10 mentalevél

400 g túró

20 cl tej

1 kávéscsésze növényi vagy állati zselatin

1 tk olívaolaj

Az alaphoz

150 g sós, szezám snack

50 g olvasztott vaj

Termékajánlatunk a recepthez

ZöldborsóZöldborsó
  1. lépés 1
    10 percig főzzük a zöldborsót sós vízben. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni.
  2. lépés 2
    Törjük össze a szezámos snacket. Adjuk hozzá az olvasztott vajat. Tegyük a tésztát egy 20 cm átmérőjű, kivehető aljú sütőformába.
  3. lépés 3
    Vegyünk 2 evőkanál borsót, keverjük össze 1 evőkanál olívaolajjal, majd tegyük félre.
  4. lépés 4
    A maradék borsót dolgozzuk össze a túróval, a mentalevelekkel, a sóval és a borssal. Keverjük össze a tejet és a zselatint egy edényben.
  5. lépés 5
    Forraljuk fel, majd 20 másodpercig kevergetés mellett pároljuk. Keverjük össze a borsópürével.
  6. lépés 6
    Öntsük ezt a keveréket a tésztára, és simítsuk el a felületét. Helyezzük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára. Amikor készen áll a tálalásra, díszítsük a félretett borsóval és néhány mentalevéllel
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.

  • Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

    Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.

  • Spenótos zöldborsókrémleves

    Spenótos zöldborsókrémleves

    Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!