1. >Receptek
  2. >Lencsés cookie

Lencsés cookie

Egészséges nassolnivalóra vágyunk? A vasban, fehérjében, ásványi anyagokban és rostokban gazdag lencse édességbe rejtve megfelelő tápanyagokat biztosít a szervezet számára; ráadásul puha, lágy textúrát ad ennek a csodálatos csokis sütinek!
Könnyű
4 személy
15 perc
12 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
270 g Bonduelle lencse

250 g liszt

200 g barnacukor

170 g puha vaj

90 g zabpehely

150 g csokoládé pasztilla vagy apróra vágott csokoládé

1 tojás

fél tk sütőpor

egy csipet só

1 tk vanília kivonat vagy vaníliás cukor
hozzávalók 4 személyre
270 g Bonduelle lencse

250 g liszt

200 g barnacukor

170 g puha vaj

90 g zabpehely

150 g csokoládé pasztilla vagy apróra vágott csokoládé

1 tojás

fél tk sütőpor

egy csipet só

1 tk vanília kivonat vagy vaníliás cukor
  1. lépés 1
    Tegyük a vajat és a cukrot egy tálba. Keverjük ki, majd adjuk hozzá a tojást. Dolgozzuk össze a masszát egy elektromos habverővel, hogy hab állagot kapjunk.
  2. lépés 2
    Nyissuk ki és szűrjük le a lencse konzervet. Addig turmixoljuk a lencsét, amíg pürét vagy nem folyékony masszát kapunk. Dolgozzuk bele a hab állagú keverékbe.
  3. lépés 3
    Keverjük hozzá a lisztet és a sütőport, valamint a zabpelyhet, a vanília kivonatot és a sót. Végül adjuk hozzá a csokoládé pasztillát. Alaposan keverjük össze a tésztát, amíg homogén állagot nem kapunk.
  4. lépés 4
    Pihentessük a masszát 1 órán át hűtőszekrényben, közben melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra.
  5. lépés 5
    Formázzunk golyókat a masszából, és helyezzük őkte egymástól nagyobb távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ha a tészta túl ragacsos, adjunk hozzá egy kevéske lisztet.
  6. lépés 6
    Tegyük a sütiket 12–13 percre a sütőbe, amíg a szélük aranybarna nem lesz. Ha a puhább sütiket szeretjük, 11 percig süssük őket.
  7. lépés 7
    Hagyjuk 1-2 percig pihenni a sütiket a tepsiben, mielőtt kivesszük őket hűlni.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Marhahúsos-lencsés lasagne

    Kevesebb hús, több lencse! Ráadásként kevesebb zsír, több rost és fehérje van ebben az egészen elképesztően finom lasagna-ban.

  • Lencsés csokoládékrém

    NUTELLA IMÁDÓK FIGYELEM! Kevésbé édes, de ugyanolyan finom: a lencse alapú csokikrém minden édesszáj...

  • Lencse és sárgarépa leves ricottával

    Sportolás vagy egy hosszú nap utáni kényelmi étel megerőltetés nélkül! Ez a pillanatok alatt megfőzh...