Kiadós, nyitott tetejű pite szuperédes kukoricával és füstös ízű baconnel. A frissen gyúrt omlós tészta adja a pite alapját, ebbe kerül a kukorica, bacon, kaliforniai paprika, zöldfűszerek, újhagyma vagy póréhagyma, illetve egy tojásos-sajtos keverék. Langyosan vagy hidegen is a család kedvenc receptje lesz.
Keverjük össze a lisztet egy csapott kiskanálnyi sóval és morzsoljuk hozzá a vajat. Adjuk hozzá apránként a vizet és gyúrjuk, ameddig a tészta ruganyos labdává alakul. Folpackba csomagolva fél órára tegyük a hűtőbe.
lépés 2
A tésztát nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra és a nyújtófára feltekerve tegyük a kivajazott, kilisztezett pite formába, majd helyezzük vissza a hűtőbe további fél órára.
lépés 3
A bacont pirítsuk le, majd adjuk hozzá a felkockázott kaliforniai paprikát, a karikázott újhagymát és a kukoricát. Kavargassuk pár percig, majd zárjuk el a gázt és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
lépés 4
Verjük fel a tojásokat és reszeljük bele a sajtot, sózzuk, borsozzuk és keverjük össze. Adjuk hozzá a vágott petrezselymet és keverjük bele a kukoricás keveréket.
lépés 5
A tésztát 190 fokos sütőben alufóliával és valamilyen nehezékkel a tetején süssük elő 15 percig.
lépés 6
Az elősütés után öntsük a masszát a tésztára és süssük további 30 percig.
lépés 7
Langyosan vagy hidegen is fogyaszthatjuk, tálaláskor szórjuk meg rukkolával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Mini hamburger kukoricás coleslaw salátá...
Pont mint a nagy hamburger, de most mini változatban, piknikre hangolva, fogpiszkálóval átszúrva. Klasszikus coleslaw saláta receptet érdemes készíteni hozzá egy kis csavarral: finom, édes kukoricával.
Sütőben sült tonhalas-kukoricás tészta
Comfort food recept az egész családnak! Krémes, reszelt sajttal gazdagított besamelmártás, tonhal és...
Kukoricás-garnélás rizottó
A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával s...