1. >Receptek
  2. >Klasszikus bolognai ragu Légumio fusillivel

Klasszikus bolognai ragu Légumio fusillivel

Nehéz
3-4 személy
80 perc
Hozzávalók
1 személyre
500 g darált marhahús vagy darált marha- és sertéshús vegyesen

100 g sertésszalonna vagy bacon

1 közepes sárgarépa

2 db szárzeller

1 közepes vöröshagyma

1 konzerv hámozott paradicsom vagy paradicsom passata (passzírozott paradicsom)

1,5 dl száraz vörösbor

3 dl víz vagy alaplé

olívaolaj

frissen őrölt feketebors

1-2 babérlevél

2 gerezd fokhagyma

1 kk szárított rozmaring



opcionális: 1 ek worcester szósz

tálaláshoz: bazsalikom levél és parmezán
hozzávalók 1 személyre
500 g darált marhahús vagy darált marha- és sertéshús vegyesen

100 g sertésszalonna vagy bacon

1 közepes sárgarépa

2 db szárzeller

1 közepes vöröshagyma

1 konzerv hámozott paradicsom vagy paradicsom passata (passzírozott paradicsom)

1,5 dl száraz vörösbor

3 dl víz vagy alaplé

olívaolaj

frissen őrölt feketebors

1-2 babérlevél

2 gerezd fokhagyma

1 kk szárított rozmaring



opcionális: 1 ek worcester szósz

tálaláshoz: bazsalikom levél és parmezán
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Légumio Csicseriborsó és kukorica fusilli
  1. lépés 1
    Elsőként kevés olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott szalonnát/bacont, ha túl sok zsír sülne ki belőle, öntsünk ki annyit, hogy csak egy kevés maradjon.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pár perc múlva pedig az apróra vágott répát és szárzellert. Pároljuk, pirítsuk, ha egy picit már odakapott, adjuk hozzá a darálthúst és pirítsuk fehéredésig.
  3. lépés 3
    Ekkor adjuk hozzá a vörösbort, majd a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, a reszelt fokhagymát, a rozmaringot és worcester szószt (ha használunk).
  4. lépés 4
    Öntsük hozzá a vizet (vagy alaplevet) és alacsony lángon 50-60 percig rotyogtassuk. Közben időnként keverjük át és figyeljük, hogy nem igényel-e több vizet.
  5. lépés 5
    Főzzük ki a Légumio csicseriborsó fusillit a csomagolás utasításai szerint, majd tálaljuk a bolognai raguval. Szórjunk rá reszelt parmezánt és díszítsük bazsalikom levéllel. (A ragu több főre is elegendő, lefagyaszthatjuk vagy hűtőben néhány napig eláll.)