1. >Receptek
  2. >Hideg rigatoni saláta garnélarákkal

Hideg rigatoni saláta garnélarákkal

Hideg tésztasaláta garnélával, zöldségekkel és krémes öntettel. Nagyszerű opció, ha különleges, könnyű ételre vágyunk.
Közepes nehézségű
2 személy
60 perc
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
250 g rigatoni

1 evőkanál olívaolaj

1/2 csésze tejföl

1/2 csésze majonéz

1/4 csésze tormaszósz

2 evőkanál reszelt vöröshagyma

1 és 1/2 teáskanál só

3/4 teáskanál őrölt paprika

0,5 kg hámozott garnélarák

1 nagy uborka

3 szár zeller
hozzávalók 2 személyre
250 g rigatoni

1 evőkanál olívaolaj

1/2 csésze tejföl

1/2 csésze majonéz

1/4 csésze tormaszósz

2 evőkanál reszelt vöröshagyma

1 és 1/2 teáskanál só

3/4 teáskanál őrölt paprika

0,5 kg hámozott garnélarák

1 nagy uborka

3 szár zeller
  1. lépés 1
    Tegyük a rigatonit forrásban lévő sós vízbe, főzzük meg a csomagoláson található utasítás szerint.
  2. lépés 2
    Forrósítsuk fel az olívaolajat egy serpenyőben, és kb. 5 percig süssük a garnélákat, amíg rózsaszínűek lesznek, majd hagyjuk kihűlni.
  3. lépés 3
    Egy nagyobb tálban keverjük össze a tejfölt, a majonézt, a tormaszószt, a hagymát, majd ízesítsük sóval és borssal.
  4. lépés 4
    Vágjuk kockára az uborkát és a zellert, helyezzük egy tálba, majd alaposan keverjük össze a garnélával és a tésztával.
  5. lépés 5
    Tegyük a hűtőszekrénybe egy órára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Fish and chips mentás zöldborsópürével

    Mi jut eszünkbe Angliáról? Pub, ale, Mary Poppins, fish and chips....otthon is elkészíthetjük az angolok klasszikus, közkedvelt receptjét! Tálaljuk az apró rántotthal falatokat sültkrumplival és mentás zöldborsópürével.

  • Indiai babfőzelék

    A bab rendkívül egészséges és ezernyi variációt készíthetünk belőle. Ennél a receptnél a magyar és a...

  • Kukoricával borított sajtos pulykamell

    A pulykamell különlegessége, hogy kukoricás töltelékkel sült, így még omlósabb és ízesebb húst kapun...