Csirke saslik kukoricasalátával
Itt a szezon, amikor szinte mindent meggrilleznénk! A mézes-szójaszószos, szezámmaggal megszórt csirkenyársak mellé pikáns, chilis, lime-os és korianderes kukoricasalátát kínálunk. Üdítő és egészséges grill recept a nyári hőségben.
Közepes nehézségű
2 személy
30 perc
30 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Morzsolt Csemegekukorica
1 chili
½ kígyóuborka
1 nagy csokor koriander
1 lime
2 gerezd fokhagyma
300 g csirkemell vagy comb filé
1 ek. méz
2 ek. szójaszósz
2 cm gyömbér
1 ek. szezámmag
só
olívaolaj
fa grill nyársak
1 chili
½ kígyóuborka
1 nagy csokor koriander
1 lime
2 gerezd fokhagyma
300 g csirkemell vagy comb filé
1 ek. méz
2 ek. szójaszósz
2 cm gyömbér
1 ek. szezámmag
só
olívaolaj
fa grill nyársak
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Morzsolt Csemegekukorica
1 chili
½ kígyóuborka
1 nagy csokor koriander
1 lime
2 gerezd fokhagyma
300 g csirkemell vagy comb filé
1 ek. méz
2 ek. szójaszósz
2 cm gyömbér
1 ek. szezámmag
só
olívaolaj
fa grill nyársak
1 chili
½ kígyóuborka
1 nagy csokor koriander
1 lime
2 gerezd fokhagyma
300 g csirkemell vagy comb filé
1 ek. méz
2 ek. szójaszósz
2 cm gyömbér
1 ek. szezámmag
só
olívaolaj
fa grill nyársak
- lépés 1Vágjuk fel a csirkét falatnyi darabokra. Keverjük össze a szójaszószt a mézzel és reszeljük bele az egyik fokhagyma gerezdet és a gyömbért. Öntsük a csirkére és hagyjuk marinálni legalább fél órára. A nyársakat áztassuk vízbe.
- lépés 2Ezalatt tegyük a kukoricát egy tálba, adjuk hozzá a kis kockákra vágott uborkát és a kimagozott apróra vágott chilit. Aprítsuk fel a koriandert és ezt is adjuk a tálhoz.
- lépés 3Facsarjuk ki a lime levét és reszeljük bele a megmaradt fokhagymát. Kevergetve vékony sugárban adjuk hozzá az olívaolajat. Adjunk hozzá egy nagy csipet sót, majd öntsünk a salátára. Keverjük jól össze és tegyük a hűtőbe tálalásig.
- lépés 4A csirkét szúrjuk fel a nyársakra és egy grillserpenyőben kevés olajon süssük meg.
- lépés 5Tálaláskor tegyünk a saláta mellé a csirkenyársakból és szórjuk meg szezámmaggal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Ázsiai tésztasaláta kukoricával
Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ezt a különleges hajdinatésztás, ázsiai jellegű salátát. A receptet végül zöldségek és szuperédes kukorica teszik teljessé. Korianderrel és földimogyoróval a tetején tálaljuk.
Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoricás salátával
A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegáns recept a hozzá készült paradicsomos-rukkolás-lilahagymás salátával.
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Fedezze fel ezt is...