Hétvégén Mexikóba megyünk! Persze nem fizikailag, hanem egy doboz feketebab, pár szál rukkola és néhány tortilla segítségével, amelyből gyors és könnyű előételt varázsolhatunk a hétvégi piknikre vagy sütögetésre.
Könnyű
4 személy
5 perc
2 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 babkonzerv
fél tk. kömény
2 mogyoróhagyma
4 tortilla
tejföl
hagyma
rukkola
chili pehely
hozzávalók 4 személyre
1 babkonzerv
fél tk. kömény
2 mogyoróhagyma
4 tortilla
tejföl
hagyma
rukkola
chili pehely
lépés 1
Nyissunk ki 1 babkonzervet és szűrjük le. Melegítsük fel alacsony lángon fél teáskanál kömény hozzáadásával, közben finoman nyomkodjuk össze a babokat egy villa segítségével.
lépés 2
Szeleteljünk fel 2 db mogyoróhagymát. Pirítsunk meg 4 tortillát.
lépés 3
Oszlassuk el a babpürét a tortillákon. Kenjünk rájuk 1-1 evőkanál tejfölt, adjunk hozzá néhány szelet hagymát, pár szál rukkolát és szórjuk meg chili pehellyel.
lépés 4
Vágjuk négy szeletre a tortillákat, és fogyassszuk úgy, mintha tacot ennénk!
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Vegán bab-quinoa burger
Ki tudna ellenállni egy ilyen gusztusos kinézetű burgernek? A szósz abszolút rajtunk múlik, a 100%-ig növényi alapanyagból készült pogácsa receptjéről pedig a Bonduelle gondoskodik.
Kukoricás-avokádós quinoa saláta
Könnyű és egészséges saláta recept avokádóval, szuperédes kukoricával, vörösbabbal, chilivel, paradi...
Grillezett tortilla babpürével
Ebben a receptben a tortilla lapokat paradicsomos, fűszeres vörösbabkrémmel kenjük meg, majd gouda s...