Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal
Különböző évszakok, valamint édes-sós alapanyagok találkozása egy saláta receptben! A sült édesburgonya kockák vörösbabbal, bébi spenót levelekkel és pekándióval összekeverve csodálatos alapot alkotnak, erre jöhet a balzsamecetes-mézes öntet.
Könnyű
4 személy
25 perc
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 édesburgonya
200 g bébispenót
50 g pekándió
5 szelet bacon
1 avokádó
balzsamecet
1 ek. méz
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 édesburgonya
200 g bébispenót
50 g pekándió
5 szelet bacon
1 avokádó
balzsamecet
1 ek. méz
olívaolaj
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gőzben párolt vörösbab
lépés 1
Az édesburgonyát vágjuk nagyobb kockákra és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tegyük a 200 fokos sütőbe kb. 15 percig.
lépés 2
A bacon-t vágjuk fel csíkokra és pirítsuk ropogósra egy serpenyőben.
lépés 3
Kockázzuk fel az avokádót és vágjuk durvára a pekándiót.
lépés 4
Tegyük a kihűlt édesburgonyát egy tálba, adjuk hozzá a vörösbabot, az avokádót, a pekándiót, a spenótot és a bacon-t.
lépés 5
Keverjük ki a mézet két evőkanál balzsamecettel, majd vékony sugárban, kevergetés mellett öntsük hozzá az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk és öntsük a salátára, majd keverjük jól el.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Vörösbabos brownie
Meglepetés brownie! Csokival, tojással, cukorral és vörösbabbal készül! Így kevesebb cukrot tartalmaz és ráadásul lisztmentes is.
Chilli con carne
Pikáns fűszerezésű, mexikói hangulatot idéző klasszikus chilli con carne, amit a recept lépéseit köv...
Kétbabos saláta garnélával, naranccsal é...
Jöhet egy színes és gourmet fogás? A kétbabos, garnélával, naranccsal és rukkolával készült salátát ...