Alma-cékla saláta
Alma, cékla, madársaláta és sajt alkotja ezt a könnyed, mégis ünnepi salátát. Színes előételként vagy füstölt hallal is fogyasztható.
Könnyű
4 személy
10 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 főtt cékla
3 zöldalma
200 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Cheddar, stb.)
1 citrom
1 narancs
1 ek dijoni mustár
3 ek repceolaj
só, bors
3 zöldalma
200 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Cheddar, stb.)
1 citrom
1 narancs
1 ek dijoni mustár
3 ek repceolaj
só, bors
hozzávalók 4 személyre
2 főtt cékla
3 zöldalma
200 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Cheddar, stb.)
1 citrom
1 narancs
1 ek dijoni mustár
3 ek repceolaj
só, bors
3 zöldalma
200 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Cheddar, stb.)
1 citrom
1 narancs
1 ek dijoni mustár
3 ek repceolaj
só, bors
- lépés 1Vágjuk a céklát 1 cm-es kockákra. Ugyanezt tegyük a hámozatlan zöld almával is.
- lépés 2A kockára vágott almára csöpögtessünk citromlevet, nehogy megbarnuljon. Nincs pazaroljunk: a maradék almadarabokból készítsünk kompótot.
- lépés 3Vágjuk le a sajt szélét és kockázzuk fel, mint a céklát és az almát.
- lépés 4Készítsük el a vinegrette-et. Hámozzunk meg egy fél narancsot. Nyomkodjuk ki a levét, majd keverjük össze a mustárral, az olajjal, és némi sóval, borssal.
- lépés 5Rendezzük a kockákat 4 kistányérra, öntözzük meg a narancsos vinairette-el, és madársalátával, illetve narancshéjjal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Céklás-babos mártogatós
Ha szeretjük a hummuszt, imádni fogjuk ezt a fehérbabbal és céklával készült különleges változatot. Kínáljuk előételként ezt a színes mártogatóst.
Céklás rizottó gomba feltéttel
La vie en rose! A gyönyörű színű céklás-gombás, parmezánnal megszórt rizottóval bárki rózsaszínben láthatja a világot.
Céklás nyári tekercs
Az ázsiai eredetű, friss, ropogós zöldségekkel megpakolt nyári tekercs sokak kedvence, de mit tehetünk, ha szezonon kívül kívánjuk meg? Próbáljuk ki színes céklával és édes körtével!
Fedezze fel ezt is...