Pinterest

Alma-cékla saláta

Alma, cékla, madársaláta és sajt alkotja ezt a könnyed, mégis ünnepi salátát. Színes előételként vagy füstölt hallal is fogyasztható.
Könnyű
4 személy
10 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 főtt cékla

3 zöldalma

200 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Cheddar, stb.)

1 citrom

1 narancs

1 ek dijoni mustár

3 ek repceolaj

só, bors
hozzávalók 4 személyre
2 főtt cékla

3 zöldalma

200 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Cheddar, stb.)

1 citrom

1 narancs

1 ek dijoni mustár

3 ek repceolaj

só, bors
  1. lépés 1
    Vágjuk a céklát 1 cm-es kockákra. Ugyanezt tegyük a hámozatlan zöld almával is.
  2. lépés 2
    A kockára vágott almára csöpögtessünk citromlevet, nehogy megbarnuljon. Nincs pazaroljunk: a maradék almadarabokból készítsünk kompótot.
  3. lépés 3
    Vágjuk le a sajt szélét és kockázzuk fel, mint a céklát és az almát.
  4. lépés 4
    Készítsük el a vinegrette-et. Hámozzunk meg egy fél narancsot. Nyomkodjuk ki a levét, majd keverjük össze a mustárral, az olajjal, és némi sóval, borssal.
  5. lépés 5
    Rendezzük a kockákat 4 kistányérra, öntözzük meg a narancsos vinairette-el, és madársalátával, illetve narancshéjjal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Finn lazacleves zöldborsóval

    Finn lazacleves zöldborsóval

    Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldborsóval. Pirított, vajas rozskenyérrel isteni finom!

  • Grillezett kukoricasaláta

    Grillezett kukoricasaláta

    Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.

  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.