Pinterest

Alma-cékla saláta

Alma, cékla, madársaláta és sajt alkotja ezt a könnyed, mégis ünnepi salátát. Színes előételként vagy füstölt hallal is fogyasztható.
Könnyű
4 személy
10 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 főtt cékla

3 zöldalma

200 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Cheddar, stb.)

1 citrom

1 narancs

1 ek dijoni mustár

3 ek repceolaj

só, bors
hozzávalók 4 személyre
2 főtt cékla

3 zöldalma

200 g kemény sajt (Comté, Cantal, Gruyère, Cheddar, stb.)

1 citrom

1 narancs

1 ek dijoni mustár

3 ek repceolaj

só, bors
  1. lépés 1
    Vágjuk a céklát 1 cm-es kockákra. Ugyanezt tegyük a hámozatlan zöld almával is.
  2. lépés 2
    A kockára vágott almára csöpögtessünk citromlevet, nehogy megbarnuljon. Nincs pazaroljunk: a maradék almadarabokból készítsünk kompótot.
  3. lépés 3
    Vágjuk le a sajt szélét és kockázzuk fel, mint a céklát és az almát.
  4. lépés 4
    Készítsük el a vinegrette-et. Hámozzunk meg egy fél narancsot. Nyomkodjuk ki a levét, majd keverjük össze a mustárral, az olajjal, és némi sóval, borssal.
  5. lépés 5
    Rendezzük a kockákat 4 kistányérra, öntözzük meg a narancsos vinairette-el, és madársalátával, illetve narancshéjjal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Céklás-babos mártogatós

    Céklás-babos mártogatós

    Ha szeretjük a hummuszt, imádni fogjuk ezt a fehérbabbal és céklával készült különleges változatot. Kínáljuk előételként ezt a színes mártogatóst.

  • Céklás rizottó gomba feltéttel

    Céklás rizottó gomba feltéttel

    La vie en rose! A gyönyörű színű céklás-gombás, parmezánnal megszórt rizottóval bárki rózsaszínben láthatja a világot.

  • Céklás nyári tekercs

    Céklás nyári tekercs

    Az ázsiai eredetű, friss, ropogós zöldségekkel megpakolt nyári tekercs sokak kedvence, de mit tehetünk, ha szezonon kívül kívánjuk meg? Próbáljuk ki színes céklával és édes körtével!