Bonduelle - Recept - Zöldséges lencseleves 

Zöldséges lencseleves

20 perc
lencse
laktózmentes
cukormentes
vegetárianus
mustármentes
szójamentes
tojásmentes
kéndioxid és szulfidmentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes
gluténmentes

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
    1-2 evőkanál olívaolaj
    2 gerezd zúzott fokhagyma
    fűszerpaprika ízlés szerint
    2 sárgarépa, karikákra vágva
    1 petrezselyemgyökér, karikákra vágva
    fél zellergumó, kockákra vágva
    3-4 babérlevél
    só, bors
    2 doboz Bonduelle lencse

Elkészítés

A hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszerpaprikát, és alaposan elkeverjük.
Beletesszük a gyökérzöldségeket, a babérlevelet, és annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi. Fedő alatt addig főzzük, amíg majdnem megpuhulnak.
Ekkor hozzáadjuk a 2 doboz Bonduelle lencsét, sózzuk, borsozzuk, pár percig még főzzük, majd melegen tálaljuk.