1. >Receptek
  2. >Rétegelt kuszkuszos saláta hummusszal

Rétegelt kuszkuszos saláta hummusszal

Tartalmas kuszkusz saláta sok-sok zöldséggel és házi készítésű hummusszal. Előnye, hogy nemcsak friss és látványos, de egyben praktikusan szállítható, így irodai ebédnek is megállja a helyét.
Könnyű
4 személy
10 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

2 doboz Bonduelle Inspirációk csemegekukorica

10 dkg kuszkusz

2 marék rukkola

fél kígyóuborka

1 kaliforniai paprika

1 fürt koktélparadicsom

1 répa

1 kis lilahagyma

néhány mentalevél

fél gerezd fokhagyma

2 tk tahini

5 dkg fenyőmag

1 citrom (tahinibe és az öntetbe)

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

2 doboz Bonduelle Inspirációk csemegekukorica

10 dkg kuszkusz

2 marék rukkola

fél kígyóuborka

1 kaliforniai paprika

1 fürt koktélparadicsom

1 répa

1 kis lilahagyma

néhány mentalevél

fél gerezd fokhagyma

2 tk tahini

5 dkg fenyőmag

1 citrom (tahinibe és az öntetbe)

olívaolaj



bors
  1. lépés 1
    A kuszkuszt tegyük egy tálba, adjunk hozzá egy csipet sót, 1 teáskanál olívaolajat, majd öntsük fel annyi forró vízzel, ami 1 ujjnyira ellepi. Keverjünk egyet rajta, majd takarjuk le a tálat. 5-10 perc múlva a kuszkusz elkészült, keverjük át egy villával.
  2. lépés 2
    Készítsük el a hummuszt: a csicseriborsóból egy evőkanálnyit tegyünk félre a tálaláshoz, majd a többit tegyük késes aprítóba a fokhagymával, 1-2 evőkanál citromlével, a tahinivel és egy evőkanál olívaolajjal. Ha szükséges adjunk hozzá még olajat és/vagy egy kevés vizet és sózzuk. Mixeljük krémesre.
  3. lépés 3
    A zöldségeket aprítsuk fel, a répából zöldséghámozóval vágjunk szalagokat, majd állítsuk össze a salátát egy befőttesüvegben (ha szállítani szeretnénk): alulra tegyük a hummuszt, erre jöjjön a kuszkusz, majd a rukkola, a lilahagyma, a kaliforniai paprika, az uborka, a csemegekukorica, a koktélparadicsom, a répa, majd végül a menta és a félrerakott csicseriborsó.
  4. lépés 4
    A tetejére tegyünk fenyőmagot. Keverjünk össze 4 evőkanál olívaolajat fél citrom levével, sózzuk, borsozzuk és öntsük a salátára. Tálaláskor öntsük ki a salátát egy tányérba vagy fogyasszuk közvetlenül az üvegből.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Rétegezett tonhalsaláta csicseriborsóval

    Praktikusan szállítható, finom és egészséges tonhalsaláta recept. Ha kevés időd van vagy nem otthon ennél, készítsd el ezt az ízletes és friss salátát!

  • Grillezett kápia paprikás-diós hummusz

    Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegé...

  • Grillezett zöldségek csicseriborsóval

    Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantaszt...