Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P50M
Recept képe
Kukoricacurry

Kukoricacurry

50 perc
GOLD csemegekukorica
GOLD csemegekukorica
laktózmentes
vegetárianus
mustármentes
szójamentes
tojásmentes
zellermentes
kéndioxid és szulfidmentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes
gluténmentes

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
    4 evőkanál szűz olívaolaj
    1 csésze reszelt kókusz
    1 piros chilipaprika, apróra vágva
    2 evőkanál koriandermag
    4 szegfűszeg
    10 szem bors
    5 cm fahéjrúd
    ½ teáskanál őrölt római kömény
    ½ teáskanál kurkuma
    1 babérlevél

    1 teáskanál citromlé
    2 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica, lecsepegtetve

Elkészítés

Az egyik vöröshagymát vágjuk finomra, a másikat szeleteljük fel.
Tegyünk 1 evőkanál olajat egy serpenyőbe, tegyük bele a reszelt kókuszt, és pirítsuk 5 percig, majd tegyük félre.
Tegyük a serpenyőbe a chilit, a koriandermagot, 3 perc múlva a szegfűszeget, a borsot, a fahéjat, és 2-3 perc pirítás után vegyük ki, tegyük a kókuszhoz.
A kókuszt és a pirított fűszereket a szeletelt hagymával, és 1 dl vízzel pépesítsük össze.
A maradék olajat forrósítsuk fel, adjuk hozzá a római köményt, a kurkumát, a babérlevelet, és az aprított vöröshagymát, és süssük addig, amíg a hagyma meg nem barnul.
Adjuk hozzá a kókuszkeveréket, süssük 10-12 percig, majd adjunk hozzá 6 dl vizet, és sózzuk meg. Ekkor tesszük bele a kukoricát, és fedő nélkül, alacsony lángon 4-5 percig főzzük.
A végén a citromlével ízesítjük.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!