1. >Receptek
  2. >Fokhagymás-paradicsomos fehérbab krém

Fokhagymás-paradicsomos fehérbab krém

Fokhagymás-paradicsomos ízesítésű fehérbabkrém recept Bon Menu Paradicsom konzerv felhasználásával. Fogyasztható pirítóssal vagy zöldséghasábokkal mártogatósként.
Könnyű
4 személy
20 perc
0 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Bon menu paradicsom konzerv

2 gerezd fokhagyma

3-4 szem szárított paradicsom apróra vágva

1 chili (opcionális)

1/2 citrom leve

1 tk. római kömény

1 tk. füstölt pirospaprika



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Bon menu paradicsom konzerv

2 gerezd fokhagyma

3-4 szem szárított paradicsom apróra vágva

1 chili (opcionális)

1/2 citrom leve

1 tk. római kömény

1 tk. füstölt pirospaprika



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Szűrjük le a paradicsomos babot és tegyük félre a levét. Tegyük egy robotgépbe a fokhagymával és kimagozott chilivel és adjunk hozzá kb. 0,5 dl olívaolajat, majd pürésítsük. Ha szükséges adjunk még hozzá a konzerv levéből, hogy sűrű, de lágy pürét kapjunk.
  2. lépés 2
    Kanalazzuk egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott szárított paradicsomot, a citrom levét, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze. Tálalásnál locsoljuk meg olívaolajjal és kínáljuk pitával vagy pirítóssal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Panzanella olajbogyóval és rukkolával

    Ismerjük a panzanellát? A finom, érett paradicsomból készült olasz saláta a háztartásban fellelhető, száraz kenyérmaradékkal készül. A többi hozzávalója nem fix, sokféle variáció létezik, mi most rukkolával és olajbogyóval kombináljuk, végül hidegen fogyasztjuk.

  • Avokádós-vörösbabos saláta tortilla chip...

    Kétszemélyes, gyors, mégis laktató és egészséges saláta recept friss avokádóval, valamint vörösbab é...

  • Olasz panzanella saláta csicseriborsóval

    Ebédötlet hőségriadóra! A népszerű olasz nyári saláta ropogós fokhagymás kenyérrel, friss, többszínű...