Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P45M
Recept képe
Csirkés quesadilla

Csirkés quesadilla

45 perc
Bon Menu Mexicana
Bon Menu Mexicana

Hozzávalók

  • 2 db Bonduelle Bon Menu Mexicana konzerv
    500 g csirkecomb filé
    9 db színes kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros)
    3 db avokádó
    2 db salotta hagyma vagy sonkahagyma
    2 db vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    édes füstölt pirospaprika őrlemény
    200 g paradicsom sűrítmény
    őrölt római kömény
    érett paradicsom
    olívaolaj
    1 csokor friss koriander
    snidling
    300 g tejföl
    2 db lime
    cukor, só, bors
    2 db chili (thai)
    8 db tortilla lap
    200 gr vörös cheddar sajt

Elkészítés

1. Kevés olajon, magas hőmérsékleten lepirítjuk a csíkokra vágott csirkecomb filét, és ha színt kapott kiszedjük egy tálba. Az értékes ízeket hordozó serpenyőben folytatjuk a főzést. 

2. Hagymát, majd fokhagymát pirítunk, a végén pedig hozzáadjuk a kockára vágott színes kaliforniai paprikát és a paradicsomot. Ha minden megpirult, paradicsomsűrítményt adunk hozzá és ízesítjük római köménnyel, valamint füstölt paprika őrleménnyel. Egy kevés vizet adunk hozzá, hogy a paradicsompüré ne égjen oda. 

3. Amikor mártás állagú lesz, hozzáadjuk a Bonduelle Bon Menu Mexicana keveréket, a pirított csirkecomb csíkokat és készre fűzzük a ragut, lime-al tovább ízesíthetjük. 

4. Toppingnak korianderes avokádó krémet és fűszeres tejfölt készítünk, amihez az avokádók héját és magját eltávolítjuk, egy keverőtálba tesszük, adunk hozzá 1-2 darab apróra vágott salotta hagymát, egy kis darab apróra vágott chilit, 1 darab lime levét, majd durvára keverjük habverővel. 

5. Végül pedig sózzuk, borsozzuk, és friss korianderrel fűszerezzük. A tejfölt egy keverőtálba öntjük, sózzuk, borsozzuk és snidlinget teszünk bele. 

6. Ha minden elkészült, akkor serpenyőben elkezdjük melegíteni a tortilla lapot, a felére reszelt cheddar sajtot teszünk, majd egy pár kanál ragut adunk hozzá és még 1 réteg sajttal szórjuk meg. A tortilla lap másik felét rá hajtjuk a ragura és addig pirítjuk, amíg a sajt bele nem olvad. 

7. Tálaláskor a quesadillat félbevágjuk, teszünk rá egy kanál avokádót és meglocsoljuk a fűszeres tejföllel, friss korianderrel díszítjük. 

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!