Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P20-25M
Recept képe
Chilis kukoricával töltött gombafejek, sósmogyorós krumplipürével

Hozzávalók

  • ½ kg csiperkegomba
    1 Bonduelle Chilis kukorica
    3 szál újhagyma
    1 tk vaj
    3 ek tejföl
    1 tojás
    csipet só
    5 dkg reszelt cheddar sajt
    ½ kg burgonya
    1 dl tej
    2 ek mogyoróvaj
    ½ marék sósmogyoró

Elkészítés

A megtisztított és felaprított burgonyát sós vízben feltesszük főni. Megtisztítjuk a gombafejeket, kivesszük a szárukat, melyeket apróra vágunk, a megtisztított újhagymával és kevés vajon kissé átforgatjuk őket, majd elkeverjük a tejföllel és a tojással. Sózzuk ízlés szerint! Hozzáadjuk a chilis kukoricát, jól elkeverjük, majd megtöltjük a gombafejeket, amiket ezt követően hőálló tálba helyezünk, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. 170 C-ra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.

A megfőtt burgonyát hasonló módon készítjük el, mint a sima krumplipürét, csak vaj helyett mogyoróvajat adunk hozzá, aztán elkeverjük a tört sósmogyoróval. Ezzel díszíthetjük is a köret tetejét.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!