1. >Magazin
  2. >Zöldbab saláta sárgarépával, csemegekukoricával és kemény sajttal

Zöldbab saláta sárgarépával, csemegekukoricával és kemény sajttal

A tökéletes és gyors ebédet vagy vacsorát keressük? Mindössze 10 perc alatt elkészül a fagyasztott zöldbabot, csemegekukoricát, sárgarépát és némi kemény sajtot tartalmazó saláta.
Könnyű
4 személy
10 perc
5 perc
Megfizethető
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
400 g friss zöldbab vagy Bonduelle Vapeur gyorsfagyasztott zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab

285 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica

2 db közepes sárgarépa

125 g comté vagy bármilyen kemény sajt

1 mogyoróhagyma

2 evőkanál borecet

4 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál mustár

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
400 g friss zöldbab vagy Bonduelle Vapeur gyorsfagyasztott zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab

285 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica

2 db közepes sárgarépa

125 g comté vagy bármilyen kemény sajt

1 mogyoróhagyma

2 evőkanál borecet

4 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál mustár

Só, bors
  1. lépés 1
    Főzzük meg a zöldbabot sós, forrásban lévő vízben. Szűrjük le, majd merítsük hideg vízbe, hogy megőrizze zöld színét, majd szűrjük le újra. Hámozzuk meg és reszeljük le a sárgarépát. Hámozzuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre a mogyoróhagymát.
  2. lépés 2
    Egy salátatálban keverjük össze a mustárt, az ecetet és az olajat némi sóval és borssal. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát.
  3. lépés 3
    Szűrjünk le egy doboz kukoricát. Öntsük a salátástálba a zöldbabbal és a reszelt sárgarépával együtt. Keverjük össze és azonnal fogyasszuk el.