Sárgarépás karácsonyi csillagok
Az adventi szezonban vagy karácsonykor is elkészíthető finoman fűszerezett omlós csillagok puhaságukat a finomra reszelt sárgarépának köszönhetik.
Könnyű
6 személy
20 perc
12 perc
Hozzávalók








Hozzávalók
6 személyre
150 g vaj
70 g barna cukor
250 g liszt
170 g reszelt sárgarépa
1 tk vanília kivonat
½ teáskanál mézeskalácsfűszer
1 tojás
150 g porcukor
Citromlé
70 g barna cukor
250 g liszt
170 g reszelt sárgarépa
1 tk vanília kivonat
½ teáskanál mézeskalácsfűszer
1 tojás
150 g porcukor
Citromlé
hozzávalók 6 személyre
150 g vaj
70 g barna cukor
250 g liszt
170 g reszelt sárgarépa
1 tk vanília kivonat
½ teáskanál mézeskalácsfűszer
1 tojás
150 g porcukor
Citromlé
70 g barna cukor
250 g liszt
170 g reszelt sárgarépa
1 tk vanília kivonat
½ teáskanál mézeskalácsfűszer
1 tojás
150 g porcukor
Citromlé
- lépés 1Keverjünk össze 150 g vajat 70 g barna cukorral. Adjunk hozzá 250 g lisztet, 170 g reszelt sárgarépát, 1 evőkanál vanília kivonat és ½ teáskanál mézeskalács fűszert (fahéj, szerecsendió, gyömbér keveréke).
- lépés 2Formázzunk a keverékből labdát, és tekerjük alufóliába. Pihentessük a hűtőszekrényben legalább 1 órán keresztül.
- lépés 3Nyújtsuk ki a tésztát 5 mm vastagságúra egy belisztezett munkafelületen. Vágjuk ki a csillag formákat. Helyezzük a sütiket sütőpapírral bélelt tepsire. 12 percig süssük 180° C-on.
- lépés 4Hagyjuk kihűlni a sütiket a sütőrácson.
- lépés 51 tojásfehérjét verjünk fel keményre. Adjunk hozzá 150 g porcukrot és néhány csepp citromlevet. Díszítsük a csillagokat ezzel a cukormázzal, majd hagyjuk őket megszáradni egy állványon.