Pinterest

Sárgarépás karácsonyi csillagok

Az adventi szezonban vagy karácsonykor is elkészíthető finoman fűszerezett omlós csillagok puhaságukat a finomra reszelt sárgarépának köszönhetik.
Könnyű
6 személy
20 perc
12 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
6 személyre
150 g vaj

70 g barna cukor

250 g liszt

170 g reszelt sárgarépa

1 tk vanília kivonat

½ teáskanál mézeskalácsfűszer

1 tojás

150 g porcukor

Citromlé
hozzávalók 6 személyre
150 g vaj

70 g barna cukor

250 g liszt

170 g reszelt sárgarépa

1 tk vanília kivonat

½ teáskanál mézeskalácsfűszer

1 tojás

150 g porcukor

Citromlé
  1. lépés 1
    Keverjünk össze 150 g vajat 70 g barna cukorral. Adjunk hozzá 250 g lisztet, 170 g reszelt sárgarépát, 1 evőkanál vanília kivonat és ½ teáskanál mézeskalács fűszert (fahéj, szerecsendió, gyömbér keveréke).
  2. lépés 2
    Formázzunk a keverékből labdát, és tekerjük alufóliába. Pihentessük a hűtőszekrényben legalább 1 órán keresztül.
  3. lépés 3
    Nyújtsuk ki a tésztát 5 mm vastagságúra egy belisztezett munkafelületen. Vágjuk ki a csillag formákat. Helyezzük a sütiket sütőpapírral bélelt tepsire. 12 percig süssük 180° C-on.
  4. lépés 4
    Hagyjuk kihűlni a sütiket a sütőrácson.
  5. lépés 5
    1 tojásfehérjét verjünk fel keményre. Adjunk hozzá 150 g porcukrot és néhány csepp citromlevet. Díszítsük a csillagokat ezzel a cukormázzal, majd hagyjuk őket megszáradni egy állványon.