1. >Magazin
  2. >Póréhagyma és lazac spagetti

Póréhagyma és lazac spagetti

Gyorsan elkészül, ezért finom és tökéletes a rohanós hétköznapokra: nehéz lesz ellenállnunk ennek a finom tésztának.
Könnyű
4 személy
10 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
400g spaghetti

Fél zacskó fagyasztott krémleves (kb. 400 g) vagy 3 póréhagyma és 4 evőkanál tejszín

2 bőr nélküli lazac filé

5cl tejszín

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
400g spaghetti

Fél zacskó fagyasztott krémleves (kb. 400 g) vagy 3 póréhagyma és 4 evőkanál tejszín

2 bőr nélküli lazac filé

5cl tejszín

Só, bors
  1. lépés 1
    Főzzünk meg 400 g spaghettit sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson lévő utasítás szerint. Szűrjük le.
  2. lépés 2
    Eközben készítsük el a szószt. Pirítsunk meg egy serpenyőben 3 szál póréhagymát 2 evőkanál vízzel felöntve.
  3. lépés 3
    Ezután adjunk hozzá 2 szelet bőrözött lazacfilét. Fedjük le és 10-15 percig pároljuk. Majd adjunk hozzá 4 ek zsíros tejszínt, 5 cl főzőtejszínt, némi sót és borsot.
  4. lépés 4
    Öntsük a kifőtt tésztát a serpenyőbe és alaposan forgassunk össze minden hozzávalót. Folyamatos kevergetés mellett melegítsük össze a serpenyő tartalmát.
  5. lépés 5
    Azonnal tálaljuk.