Pinterest

Kéksajtos zellerkrémleves

A levesek krémes állagának eléréséhez semmi sem jobb, mint a kéksajt (gorgonzola, Roquefort, Auvergne kék, stb). Zellerrel párosítva még jobb ízhatást érhetünk el!
Könnyű
3 személy
20 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
3 személyre
1 zeller

1 liter zöldség alaplé

2 burgonya

125 g kék sajt

1 ek tejszín

só, bors
hozzávalók 3 személyre
1 zeller

1 liter zöldség alaplé

2 burgonya

125 g kék sajt

1 ek tejszín

só, bors
  1. lépés 1
    Tegyük a hámozott és kockára vágott zellert 1 liter forrásban lévő zöldség alaplébe.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott burgonyát. Főzzük 25 percig.
  3. lépés 3
    Adjunk hozzá 125 g kéksajtot (gorgonzola, Roquefort, stb.) és 1 evőkanál tejszínt. Alacsony fokozaton főzzük további 5 percig, majd turmixoljuk össze a levest.
  4. lépés 4
    Kóstoljuk meg és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Végül forrón tálaljuk.