Kéksajtos zellerkrémleves
A levesek krémes állagának eléréséhez semmi sem jobb, mint a kéksajt (gorgonzola, Roquefort, Auvergne kék, stb). Zellerrel párosítva még jobb ízhatást érhetünk el!
Könnyű
3 személy
20 perc
Hozzávalók




Hozzávalók
3 személyre
1 zeller
1 liter zöldség alaplé
2 burgonya
125 g kék sajt
1 ek tejszín
só, bors
1 liter zöldség alaplé
2 burgonya
125 g kék sajt
1 ek tejszín
só, bors
hozzávalók 3 személyre
1 zeller
1 liter zöldség alaplé
2 burgonya
125 g kék sajt
1 ek tejszín
só, bors
1 liter zöldség alaplé
2 burgonya
125 g kék sajt
1 ek tejszín
só, bors
- lépés 1Tegyük a hámozott és kockára vágott zellert 1 liter forrásban lévő zöldség alaplébe.
- lépés 2Adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott burgonyát. Főzzük 25 percig.
- lépés 3Adjunk hozzá 125 g kéksajtot (gorgonzola, Roquefort, stb.) és 1 evőkanál tejszínt. Alacsony fokozaton főzzük további 5 percig, majd turmixoljuk össze a levest.
- lépés 4Kóstoljuk meg és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Végül forrón tálaljuk.