Gesztenye és gomba leves leveles tésztával
Varázsoljuk ünnepi fogássá az egyszerű gombalevest pár szem gesztenye és aranyló tetejű leveles tészta segítségével!
Könnyű
4 személy
20 perc
40 perc
Hozzávalók








Hozzávalók
4 személyre
2 salottahagyma
400 g friss vagy Bonduelle csiperkegomba
2 burgonya (kb. 300 g)
1l zöldség alaplé
20 cl zsíros tejszín
Egy marék főtt gesztenye
25 g vaj
1 leveles tészta
1 tojássárgája
só, bors
400 g friss vagy Bonduelle csiperkegomba
2 burgonya (kb. 300 g)
1l zöldség alaplé
20 cl zsíros tejszín
Egy marék főtt gesztenye
25 g vaj
1 leveles tészta
1 tojássárgája
só, bors
hozzávalók 4 személyre
2 salottahagyma
400 g friss vagy Bonduelle csiperkegomba
2 burgonya (kb. 300 g)
1l zöldség alaplé
20 cl zsíros tejszín
Egy marék főtt gesztenye
25 g vaj
1 leveles tészta
1 tojássárgája
só, bors
400 g friss vagy Bonduelle csiperkegomba
2 burgonya (kb. 300 g)
1l zöldség alaplé
20 cl zsíros tejszín
Egy marék főtt gesztenye
25 g vaj
1 leveles tészta
1 tojássárgája
só, bors
- lépés 1Hámozzuk meg és vágjuk darabokra a salottahagymát és a burgonyát. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombákat. Ha üveges vagy konzerv gombát használunk, ne szűrjük le.
- lépés 2Pirítsuk meg vajon a salottahagymát, a gombát és a burgonyát.
- lépés 3Öntsük fel zöldség alaplével és sózzuk, borsozzuk meg. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 20 percig. Keverjük össze a tejszínnel, kóstoljuk meg és ízesítsük, ha szükséges.
- lépés 4Morzsoljuk szét a gesztenyét nagyobb darabokra. Keverjük a levesbe, majd egyenlő arányban merjük ki 4 hőálló tányérba.
- lépés 5Melegítsük elő a sütőt 180° C-ra. Terítsük ki a leveles tésztát. Egy éles késsel vágjunk 4 tányér méretű kört a tésztából. Minden tányért takarjunk le egy-egy korong tésztával.
- lépés 6Kenjük meg a tésztát felvert tojássárgája, 1 evőkanál víz és egy csipet só keverékével.
- lépés 7Helyezzük a tányérokat a sütőbe, és süssük 20-25 percig, amíg a tészta megemelkedik és aranybarna lesz. Késedelem nélkül tálaljuk.