Cukkini tagliatelle lencse bolognaival
Íme, egy gyors, szénhidrátszegény vegetáriánus fogás! Lencséből készült bolognai szósz cukkini tagliatelle-vel. Nem csak vegáknak érdemes kipróbálni!
Közepes nehézségű
4 személy
15 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 nagy cukkini
150 g Bonduelle vapeur lencse
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 fokhagyma
1 doboz darabolt paradicsom vagy 20 cl paradicsompüré
1 csipet kakukkfű
1 babérlevél
3 ek olívaolaj
Parmezán sajt
Só, bors
150 g Bonduelle vapeur lencse
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 fokhagyma
1 doboz darabolt paradicsom vagy 20 cl paradicsompüré
1 csipet kakukkfű
1 babérlevél
3 ek olívaolaj
Parmezán sajt
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
2 nagy cukkini
150 g Bonduelle vapeur lencse
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 fokhagyma
1 doboz darabolt paradicsom vagy 20 cl paradicsompüré
1 csipet kakukkfű
1 babérlevél
3 ek olívaolaj
Parmezán sajt
Só, bors
150 g Bonduelle vapeur lencse
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 fokhagyma
1 doboz darabolt paradicsom vagy 20 cl paradicsompüré
1 csipet kakukkfű
1 babérlevél
3 ek olívaolaj
Parmezán sajt
Só, bors
- lépés 1Készítsük el a bolognai szószt. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk meg a zöldségeket olívaolajban. Adjuk hozzá a paradicsomszószt, a kakukkfüvet, a babérlevelet, és 40 cl vizet. Borsozzuk meg a keveréket. Figyelem: csak főzés végén sózzuk meg az ételt, mivel a só megakadályozza a hüvelyesek megfelelő elkészítését.
- lépés 2Forraljuk fel, és adjuk hozzá a lencsét. Főzzük további 5 percig.
- lépés 3Mialatt a szósz fő, készítsük el a tagliatelle-t. Mossuk meg a cukkiniket és vágjuk le a végeket. Egy zöldséghámozóval vágjuk tagliatelle formájúra. Pároljuk 2 percig., ha szükséges, szűrjük le és szárítsuk meg.
- lépés 4Helyezzük a cukkini tésztát mélytányérokba, tegyük rá a bolognai szószt, és parmezánnal a tetején tálaljuk.