Chilis kukoricás, húsos pite
Omlós és ízletes húsos pite különlegesen fűszerezve, és egy kis chillivel színesítve. Ínyenc recept a vendégek kényeztetésére vagy a hétköznapok felpezsdítésére.
Nehéz
4 személy
50 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 doboz Bonduelle Gold chilis kukorica
25 dkg bacon
2 csokor újhagyma
rozmaring
40 dkg darált hús
1 ek. vaj
1 dl paradicsomszósz
szerecsendió
só
1 fej fokhagyma
1 tojás
20 dkg leveles tészta
5 dkg cheddar sajt
1 lime reszelt héja
25 dkg bacon
2 csokor újhagyma
rozmaring
40 dkg darált hús
1 ek. vaj
1 dl paradicsomszósz
szerecsendió
só
1 fej fokhagyma
1 tojás
20 dkg leveles tészta
5 dkg cheddar sajt
1 lime reszelt héja
hozzávalók 4 személyre
2 doboz Bonduelle Gold chilis kukorica
25 dkg bacon
2 csokor újhagyma
rozmaring
40 dkg darált hús
1 ek. vaj
1 dl paradicsomszósz
szerecsendió
só
1 fej fokhagyma
1 tojás
20 dkg leveles tészta
5 dkg cheddar sajt
1 lime reszelt héja
25 dkg bacon
2 csokor újhagyma
rozmaring
40 dkg darált hús
1 ek. vaj
1 dl paradicsomszósz
szerecsendió
só
1 fej fokhagyma
1 tojás
20 dkg leveles tészta
5 dkg cheddar sajt
1 lime reszelt héja
- lépés 1Apróra vágjuk a bacont, az újhagymát és lepirítjuk őket, majd egy kis vajjal dúsítva mellétesszük a darálthúst. Fűszerezzük szerecsendióval és sóval, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomszószt.
- lépés 2Az így kapott egyveleget összeforgatjuk a chilis kukoricával, majd levesszük a tűzről és elkeverjük egy egész tojással.
- lépés 3Tűzálló edénybe öntjük, megszórjuk rozmaringlevelekkel, reszelt lime héjával, ráreszeljük a cheddar sajtot is.
- lépés 4Lefedjük a levelestésztával, amit középen kissé bevagdosunk, majd lekenjük egy kevés tejföllel, hogy sütés közben ne száradjon ki.
- lépés 5Díszíthetjük zsályalevéllel vagy más zöldfűszerrel, amit előtte áztassunk be egy kis vízbe! 180 °C-on 20 percet sütjük