Pinterest

Céklás rizottó gomba feltéttel

La vie en rose! A gyönyörű színű céklás-gombás, parmezánnal megszórt rizottóval bárki rózsaszínben láthatja a világot.
Könnyű
4 személy
20 perc
20 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
1 sárgarépa

1 nagyobb vöröshagyma

200 gr Bonduelle szeletelt csiperkegomba

1 nagy cékla

60 cl zöldség alaplé

250 gramm kerekszemű rizs

½ üveg fehérbor

40 gr reszelt parmezán

30 gr vaj vagy olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 sárgarépa

1 nagyobb vöröshagyma

200 gr Bonduelle szeletelt csiperkegomba

1 nagy cékla

60 cl zöldség alaplé

250 gramm kerekszemű rizs

½ üveg fehérbor

40 gr reszelt parmezán

30 gr vaj vagy olívaolaj
  1. lépés 1
    Hámozzunk meg és szeleteljünk fel 1 nagyobb hagymát és 1 sárgarépát. Szeleteljünk fel 200 g gombát - használhatunk konzerv zöldséget is. Hámozzunk meg és törjünk össze egy gerezd fokhagymát.
  2. lépés 2
    Turmixoljunk össze 1 nagy főtt céklát 60 cl zöldség alaplével.
  3. lépés 3
    Pirítsuk meg 3 evőkanál olívaolajban a hagymát és sárgarépát. Adjunk hozzá 250 g kerekszemű rizst, majd rázogassuk meg, hogy az olaj teljesen befedje. Öntsük fel ½ pohár fehérborral, és addig főzzük, amíg elpárolog.
  4. lépés 4
    Öntsük hozzá a gombaszeleteket, majd a húslevessel összeturmixolt céklát. Rendszeresen kevergetve 18 percig főzzük, és szükség esetén adjunk még hozzá némi alaplevet.
  5. lépés 5
    A tűzről leszedve adjunk hozzá 40 g reszelt parmezánt és 30 g hideg vajat. Alaposan keverjük össze és azonnal tálaljuk!