Céklás rizottó gomba feltéttel
La vie en rose! A gyönyörű színű céklás-gombás, parmezánnal megszórt rizottóval bárki rózsaszínben láthatja a világot.
Könnyű
4 személy
20 perc
20 perc
Hozzávalók








Hozzávalók
4 személyre
1 sárgarépa
1 nagyobb vöröshagyma
200 gr Bonduelle szeletelt csiperkegomba
1 nagy cékla
60 cl zöldség alaplé
250 gramm kerekszemű rizs
½ üveg fehérbor
40 gr reszelt parmezán
30 gr vaj vagy olívaolaj
1 nagyobb vöröshagyma
200 gr Bonduelle szeletelt csiperkegomba
1 nagy cékla
60 cl zöldség alaplé
250 gramm kerekszemű rizs
½ üveg fehérbor
40 gr reszelt parmezán
30 gr vaj vagy olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 sárgarépa
1 nagyobb vöröshagyma
200 gr Bonduelle szeletelt csiperkegomba
1 nagy cékla
60 cl zöldség alaplé
250 gramm kerekszemű rizs
½ üveg fehérbor
40 gr reszelt parmezán
30 gr vaj vagy olívaolaj
1 nagyobb vöröshagyma
200 gr Bonduelle szeletelt csiperkegomba
1 nagy cékla
60 cl zöldség alaplé
250 gramm kerekszemű rizs
½ üveg fehérbor
40 gr reszelt parmezán
30 gr vaj vagy olívaolaj
- lépés 1Hámozzunk meg és szeleteljünk fel 1 nagyobb hagymát és 1 sárgarépát. Szeleteljünk fel 200 g gombát - használhatunk konzerv zöldséget is. Hámozzunk meg és törjünk össze egy gerezd fokhagymát.
- lépés 2Turmixoljunk össze 1 nagy főtt céklát 60 cl zöldség alaplével.
- lépés 3Pirítsuk meg 3 evőkanál olívaolajban a hagymát és sárgarépát. Adjunk hozzá 250 g kerekszemű rizst, majd rázogassuk meg, hogy az olaj teljesen befedje. Öntsük fel ½ pohár fehérborral, és addig főzzük, amíg elpárolog.
- lépés 4Öntsük hozzá a gombaszeleteket, majd a húslevessel összeturmixolt céklát. Rendszeresen kevergetve 18 percig főzzük, és szükség esetén adjunk még hozzá némi alaplevet.
- lépés 5A tűzről leszedve adjunk hozzá 40 g reszelt parmezánt és 30 g hideg vajat. Alaposan keverjük össze és azonnal tálaljuk!