Céklás-csokis sütemény
Mi a puha, omlós sütemény titka? Természetesen a cékla! Biztosak lehetünk benne, hogy mindenki odalesz ezért a finom csokis-céklás süteményért.
Nehéz
6 személy
30 perc
50 perc
Hozzávalók








Hozzávalók
6 személyre
300g kockára vágott cékla
200g sütéshez való étcsokoládé
4 tojás
125g cukor
80g liszt
40g mandula por
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 ek vanília kivonat
1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
200g sütéshez való étcsokoládé
4 tojás
125g cukor
80g liszt
40g mandula por
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 ek vanília kivonat
1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
hozzávalók 6 személyre
300g kockára vágott cékla
200g sütéshez való étcsokoládé
4 tojás
125g cukor
80g liszt
40g mandula por
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 ek vanília kivonat
1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
200g sütéshez való étcsokoládé
4 tojás
125g cukor
80g liszt
40g mandula por
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 ek vanília kivonat
1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 180° C-ra. Enyhén olajozzunk meg vagy vajazzunk ki egy sütőtálat (20–22 cm átmérőjű, kerek formájú tálat).
- lépés 2Turmixoljuk össze a kockákra vágott céklát, hogy sima pürét kapjunk.
- lépés 3Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét.
- lépés 4A tojásokat verjük habosra a cukorral, amíg a keverék halvány és krémes nem lesz.
- lépés 5Adjuk hozzá a céklapürét, majd keverjük bele az olvasztott csokoládét és a mandulaport. Ezután adjuk hozzá az átszitált lisztet, a kakaót és a sütőport.
- lépés 6Keverjük össze, majd tegyük hozzá a vanília kivonatot.
- lépés 7Öntsük a tésztát a sütőformába, simítsuk szét és süssük 45-60 percig. Ha szükséges, fedjük le a torta tetejét fóliával, hogy megakadályozzuk a megégését.
- lépés 8Hagyjuk kihűlni, mielőtt kiszedjük a sütőformából a puha tortát. Langyosan vagy akár hidegen fogyasszuk.