Brokkoli rizs saláta grillezett csicseriborsóval és almával
Gyors és tápláló receptet keresünk, amely ráadásul finom és egészséges is? Próbáljuk ki a rostokban gazdag salátát brokkoli rizzsel, grillezett csicseriborsóval és almával!
Könnyű
4 személy
15 perc
20 perc
Hozzávalók





Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó fagyasztott Bonduelle brokkoli rizs
1 doboz Vapuer csicseriborsó
2 piros alma
3 ek olívaolaj
2 ek paprika
fél citrom leve
só, bors
1 doboz Vapuer csicseriborsó
2 piros alma
3 ek olívaolaj
2 ek paprika
fél citrom leve
só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó fagyasztott Bonduelle brokkoli rizs
1 doboz Vapuer csicseriborsó
2 piros alma
3 ek olívaolaj
2 ek paprika
fél citrom leve
só, bors
1 doboz Vapuer csicseriborsó
2 piros alma
3 ek olívaolaj
2 ek paprika
fél citrom leve
só, bors
- lépés 1Szűrjük és öblítsük le a csicseriborsót. Öntsük egy serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajjal és a fűszerekkel együtt.
- lépés 2Keverjük össze a serpenyő tartalmát és nagy lángon pirítsuk 5-8 percig, amíg a csicseriborsó megrepedezik és aranybarna lesz. Vagy 180° C fokra előmelegített sütőben is megsüthetjük 20 perc alatt.
- lépés 3Készítsük el a brokkolirizst egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben a csomagoláson található utasítások szerint.
- lépés 4Mossuk meg az almákat. Vágjuk ketté és távolítsuk el a magokat. Kockázzuk vagy szeleteljük fel az ízlésünknek megfelelően.
- lépés 5Keverjük össze egy tálban a brokkolirizset, a grillezett csicseriborsót és az almát. Fűszerezzük a maradék olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal. Végül alaposan keverjük össze, és melegen vagy hidegen tálaljuk.