Pinterest

Brokkoli rizs saláta grillezett csicseriborsóval és almával

Gyors és tápláló receptet keresünk, amely ráadásul finom és egészséges is? Próbáljuk ki a rostokban gazdag salátát brokkoli rizzsel, grillezett csicseriborsóval és almával!
Könnyű
4 személy
15 perc
20 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó fagyasztott Bonduelle brokkoli rizs

1 doboz Vapuer csicseriborsó

2 piros alma

3 ek olívaolaj

2 ek paprika

fél citrom leve

só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó fagyasztott Bonduelle brokkoli rizs

1 doboz Vapuer csicseriborsó

2 piros alma

3 ek olívaolaj

2 ek paprika

fél citrom leve

só, bors
  1. lépés 1
    Szűrjük és öblítsük le a csicseriborsót. Öntsük egy serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajjal és a fűszerekkel együtt.
  2. lépés 2
    Keverjük össze a serpenyő tartalmát és nagy lángon pirítsuk 5-8 percig, amíg a csicseriborsó megrepedezik és aranybarna lesz. Vagy 180° C fokra előmelegített sütőben is megsüthetjük 20 perc alatt.
  3. lépés 3
    Készítsük el a brokkolirizst egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben a csomagoláson található utasítások szerint.
  4. lépés 4
    Mossuk meg az almákat. Vágjuk ketté és távolítsuk el a magokat. Kockázzuk vagy szeleteljük fel az ízlésünknek megfelelően.
  5. lépés 5
    Keverjük össze egy tálban a brokkolirizset, a grillezett csicseriborsót és az almát. Fűszerezzük a maradék olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal. Végül alaposan keverjük össze, és melegen vagy hidegen tálaljuk.