1. >Magazin
  2. >Mennyei párosítások: nyári gyümölcsök és zöldségek

Kajszibarack, őszibarack, dinnye…Nyáron csak úgy tobzódunk a finom, tápanyagokkal teli édes gyümölcsökben. Tökéletesen feldobják az egyszerű salátákat és könnyű fogásokat, zöldségekkel kombinálva pedig tápláló és bűntudat nélkül élvezhető finomsággá válnak. Íme, a kedvenc párosításaink.

Görögdinnye és sárgadinnye

A vízzel teli, cucurbita családhoz tartozó gyümölcsök tökéletesen illenek az uborkához, amely szintén ennek a nemzetségnek a tagja. Az édes és zsenge levelekkel, például a spenóttal, a mesclunnal vagy a római salátával szintén remek párost alkotnak. Akárhogy is, az utolsó pillanatban fűszerezzük őket, hogy megőrizzék ropogós textúrájukat, mivel a só kivonja belőlük a vizet.

Bogyós gyümölcsök

Eper, málna, szeder, áfonya: megannyi finom, apró bogyós gyümölcs! Spenót, eper és néhány koktélparadicsom - nem is kell több egy egyszerű és ötletes saláta elkészítéséhez. A hideg levesek és zöld turmixok szintén finomabbak velük. Cékla-eper, spenót-málna: egy maroknyi gyümölcs elegendő ahhoz, hogy megédesítsük és egészséges, frissen készült koktélokat szürcsölhessünk.

Barack és sárgabarack

Meghámozva rendkívül finom pirított zöldbabbal vagy salátában. Ez olyan kombináció, amelyet gyakran megtalálunk az étlapon Olaszországban, egy kevéske bazsalikommal megszórva az extra ízért. A gabonaféléknek és a hüvelyes salátáknak is nagyon jól áll, mert lédús édességet kölcsönöz nekik.

Füge és mazsola

Ezek a gyümölcsök - mivel különösen magas a cukortartalmuk - tökéletesen illenek az enyhén keserű salátákhoz. Treviso, cikória, de a fríz saláta és egy kis kék sajt is nagyon jól passzol az édes ízükhöz. És ha nem szeretjük a rokfortot, avokádóval szintén jól párosíthatók!