1. >Magazin
  2. >Könnyű, egészséges vacsorák, ha már unod a szendvicset

Könnyű, egészséges vacsorák, ha már unod a szendvicset

Egészségünk megőrzésének fontosságára számtalan szervezet és világnap hívja fel a figyelmünket, a járványhelyzet miatti bezártság ideje alatt azonban ez még nagyobb hangsúlyt kap. Jelen helyzetben elengedhetetlen, hogy fizikailag és szellemileg is kiegyensúlyozottak legyünk, immunrendszerünket pedig maximális sebességbe kapcsoljuk. Ennek nélkülözhetetlen eleme a változatos és vitamindús táplálkozás, amelynek legkönnyebben úgy tehetünk eleget, ha nem csupán napközben, de az esti fogásokba is csempészünk konzerv és fagyasztott zöldségeket.

Az egészség nem csak a betegség hiányát jelenti, hanem a teljes testi-lelki jóllétet is, hiszen az ember ezáltal természetes módon képes leküzdeni a kihívásokat. A korlátozott bevásárlási lehetőségek miatt a friss zöldségek és gyümölcsök beszerzése nehézkes lehet, a napi étkezésekbe azonban mindenképp érdemes belecsempészni vitaminforrásokat. Ennek legegyszerűbb módszere, ha konzervekből és fagyasztott termékekből készítjük el a különböző fogásokat, hiszen ezek a zöldségek a frissekhez hasonlóan rengeteg értékes tápanyagot és vitamint tartalmaznak.

Az értékes tápanyagokat leginkább nélkülöző fogás legtöbbünknél a vacsora szokott lenni. Ilyenkor gyakran csak egy szalámis szendvicset eszünk, hiszen se időnk, se kedvünk nincs bonyolult ételeket főzni, főként akkor, ha az ebédünket is magunknak készítettük előző nap vagy esetleg aznap reggel.

A vacsorák pedig kiváló alkalmat adnak az egészséges táplálkozásra, hiszen olyan fogásokat állíthatunk össze, amelyeket utána 1-2 napig jó szívvel fogyaszthatunk. Ilyenek a különböző kenyérre kenhető krémek, de akár a kenyeret helyettesítő zöldségből készült lepények is.

 

Gyors és egyszerű receptjeinkkel te is könnyedén felfedezheted az immunerősítés ínycsiklandozó módszereit: