1. >Magazin
  2. >Ehető és iható zöldségek

A zöldségek nemcsak ehetők, hanem ihatók is! Mutatunk 5 ötletet, hogyan készíthetünk kellemesen hideg turmixot vagy finom levest. 

Brokkoli és bazsalikom leves

Hámozzunk meg 1 vöröshagymát és dinszteljük meg 1 evőkanál olívaolajban. Adjunk hozzá 1 nagy brokkolit vagy 500 g fagyasztott brokkolit, öntsük fel zöldséglevessel és főzzük 10 percig. Tegyünk bele pár levél bazsalikomot és 2 evőkanál görög joghurtot, majd egy turmixgéppel dolgozzuk simára.

Rukkola és madársaláta krém

Turmixoljunk össze 5 marék madársalátát, 2 marék rukkolát, 1 gerezd fokhagymát, 50 cl mandulatejet és pár csepp olívaolajat. Adjunk hozzá sót, borsot és frissen tálaljuk.

Menta, cukkini és spenót leves

Pároljunk gőzben 2 szeletelt cukkinit 10 percig. Turmixoljuk össze 2 marék bébispenóttal, 1 marék rukkolával, néhány mentalevéllel, 2 evőkanál görög joghurttal és 20 cl zöldséglevessel. Adjunk hozzá sót, borsot és azonnal tálaljuk.

Könnyű gazpacho

Kockázzunk fel 1 uborkát, 3 érett paradicsomot, 1 meghámozott piros paprikát és 1 gerezd fokhagymát. Adjunk hozzá 2 szelet száraz kenyeret, öntsünk hozzá 10 cl vizet, 3 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál sherry ecetet, majd sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk a hűtőszekrényben állni 2 órán át, majd turmixoljuk össze, és a kívánt textúrától függően adjunk hozzá 10-20 ml hideg vizet. Azonnal tálaljuk.

Cékla és kömény leves

Kockázzunk fel 1 főtt céklát - akár konyhakész állapotban is megvehetjük a szupermarketből. Turmixoljuk össze 1 kockára vágott uborkával, 1 zöldalmával, 2 teáskanál köménnyel, némi sóval és borssal és körülbelül 20 ml hideg vízzel a kívánt textúrától függően. Jéghidegen tálaljuk.