Sonkás-vajas, croque madam, hot-dog vagy hamburger: ezeknek a szendvicseknek a húsmentes elkészítéséhez némi kreativitásra és néhány szép zöldségre lesz szükségünk. A Bonduelle most megosztja titkait, hogyan varázsolhatjuk vegetáriánussá a piknikes vagy uzsonnás dobozok tartalmát.
Zöldséggolyók
A falafel nemcsak a sült csicseriborsó golyó, hanem egy szendvics neve is, amely nyers zöldségek (zöld saláta, káposzta, paradicsom, hagyma) és falafel golyók hozzáadásával készül pita kenyérben. Házi készítésű változatához használjunk lencsegolyókat vagy vörösbabból készült pogácsát, melyek hidegen és melegen is rendkívül finomak.
Zöldség fieszta
Miért kapnának mellékszerepet a zöldségek, ha kis képzelettel a szendvics fő hozzávalójává válhatnak? Tegyünk a hot-dogba szeletelt sárgarépát, cukkini és sárgarépa szeleteket olvadó sajttal összekeverve a croque monsieur-ba vagy készítsük a bahn mi szendvicset marinált gombával és reszelt sárgarépával.