Bonduelle - Színesítsd a tányérod! 
TOVÁBB A RECEPTHEZ
HOZZÁVALÓK
ELKÉSZÍTÉS

Egy tűzálló tálat sütőpapírral kibélelünk, majd megszórjuk a lereszelt cheddar sajttal. Rásorakoztatjuk a Bonduelle bébirépákat – amelyeket előzetesen papírtörlőn megtörlünk. Előmelegített sütőben pár percig sütjük (170 °C-on 3-4 perc)

Kevés olajon megpirítjuk a fagyasztott Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeveréket, ízesítésnek sót, chilit, római köményt és préselt fokhagymát szórunk rá. A felét leturmixoljuk, miközben hozzáadjuk a kókusztejszínt és ízlés szerint egy narancs levét és héját. A bébirépapalástot kivesszük a sütőből, egy sütőpapírral lazán körbetekert üres konzervdobozra fektetjük, majd hagyjuk hűlni.

Az édesburgonyát meghámozzuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk és kenyérpirítóban meggrillezzük (kb. kétszer a maximum fokozaton). A bébirépás palástba halmozzuk a sütőtökös zöldségkeveréket, majd a sütőtökös pürével, pirított édesburgonyával tálaljuk. Narancsszelettel, narancshéjjal dekorálhatjuk.

TOVÁBB A RECEPTHEZ
HOZZÁVALÓK
  • 1 Bonduelle csicseriborsó
  • 1 Bonduelle szeletelt gomba
  • 1/2 bögre rizs
  • 1 vöröshagyma
  • kókuszforgács (kis maréknyi)
  • 1-2 camembert sajt
  • 2.5 dl kókusztej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szál rozmaring
  • 1 körte
  • kevés kókuszzsír
  • 2,5 dkg vaj
  • méz, só, fehérbors
ELKÉSZÍTÉS

Leöblítjük a gombaszeleteket, majd forró serpenyőben kevés kókuszsíron kissé megpirítjuk őket. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük a kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk. Lefedve, lassú tűzön gyöngyözve puhulásig főzzük, a végén kevés vajjal gazdagítjuk. (Amennyiben szükséges, lassan adagolva pótoljuk a nedvességet egy kis vízzel vagy kókusztejjel.)

A vöröshagymát vastag (kb. 2-2.5 cm) szeletekre karikázzuk és alacsony hőfokon sütjük mindkét oldalát. Ezután a csicseriborsót forró serpenyőbe öntjük -melybe előzetesen kevés kókuszzsírt hevítettünk-, meghintjük a szeletelt fokhagymával és a kókuszforgáccsal, sóval, mézzel ízesítjük és aranybarnára, ropogósra pirítjuk.

A camembert sajtot meggrillezzük, amikor majdnem kész, mellé fektetünk pár rozmaringszálat. A sült hagymát óvatosan karikákra bontjuk és a hagymagyűrűbe halmozzuk az elkészült gombás rizottót. Mellé tesszük a belül lágy, kívül ropogós camembert sajtot, pár vékony szelet körtét és az aranyló csicseriborsógyöngyöket.

TOVÁBB A RECEPTHEZ
HOZZÁVALÓK
ELKÉSZÍTÉS

A joghurtba annyi sárga curryport keverünk, hogy szép színt kapjunk. Apróra vágjuk a kaprot, majd keveset egy sűtőpapírral bélelt, téglalap alakú tűzálló tál aljába szórunk. Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, a lisztet, ½ dl currys joghurtot és a kaprot. Jól elkeverjük, finoman a kaporral megszórt sütőpapírra öntjük, majd előmelegített sütőben, 160 °C-on kb. 5 percig, dermedésig sütjük.

Az így kapott tojáslapot egy textilre fektetett fóliára helyezzük és a felületét megkenjük a krémsajttal. Rátesszük a kukoricát, lefedjük sajtszeletekkel, megkenjük a curryporral megszinezett joghurttal, sózzuk és rásimítunk egy újabb réteget, most a Sombrero Mixből. A babszemeket a felületünk szélére soroljuk - arra az oldalra, ahol indítjuk majd a feltekerést, hogy vágás után a tekercsünk közepét díszítsék -, mellé soroljuk a makréladarabkákat és egy csík Bon Menu Curry currys babot is (aki szereti, pár csepp citromlével ízesítheti). Folpack segítségével óvatosan, de szorosan feltekerjük a réteges lapunkat, majd egy újabb tekeréssel alufóliába is szorítjuk az optimálisabb fixálás miatt. Jól lehűtjük. Tálalásnál felezett őszibarackba halmozunk a currys babból, mellé helyezünk néhány szeletet a felszeletelt tekercsből. A kikevert joghurttal tovább színesíthetjük a tányért.

TOVÁBB A RECEPTHEZ
HOZZÁVALÓK
ELKÉSZÍTÉS

Forraljuk fel a vizet és öntsük bele a zöldborsót. 3 perc után leszűrjük.

Kevés olajon megdinszteljük a fokhagymagerezdeket, majd mellé helyezve átforgatjuk a serpenyőben a Vapeur brokkolit és a Vapeur zöldbabot. Pillanatok alatt kész!

Egy maroknyi zöldborsót tegyünk félre a díszítéshez!

Összeturmixoljuk a 3 zöldséget, és kettéválasztjuk a keveréket. Az egyik feléhez hozzáadjuk a sós darált kekszet, a túrót és a rozmaringot, elkeverjük, majd golyócskákat formálunk, amiket a zöldborsószemecskékbe megforgatunk.

Ez után könnyű pestót készítünk. Összezúzva a bazsalikomleveleket, a fokhagymát, kevés olívaolajat és parmezánt. Majd meghintjük reszelt limehéjjal és meglocsoljuk egy lime levével.

A zöld pép másik felét keverjük össze a megtört fetával és az apróra vágott újhagymával, majd töltsük meg vele a felezett zöldpaprikákat.

Ezt tálaljuk a zöldborsós túrósgolyócskák mellé, a pestós pirítóssal.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-40-200-503-as telefonszámon!