1. >Magazin
  2. >Öt tanács az álomalak eléréséhez

Öt tanács az álomalak eléréséhez

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy mit kell vagy kellene tennünk azért, hogy komfortosan érezzük magunkat a bőrünkben és a mérleg is annyit mutasson, mint amennyit szeretnénk, de az elmúlt időszaknak köszönhetően sokan négy fal közé szorultunk, és az otthonunk melegében kicsit elkényelmesedtünk. A következő öt tipp abban segít, hogy újra kirobbanó formába lendüljünk a nyári időszakra.

1. Tervezés, célkitűzések

Az első és legfontosabb lépés, hogy átgondoljuk, pontosan mit is szeretnénk elérni. A céljaink eléréséhez pedig reális dátumokat, időintervallumokat tűzzünk ki! Tudatosítsuk magunkban, hogy célunkhoz milyen lépéseket kell megtennünk, min kell változtatnunk, a biztosabb eredmény érdekében akár listát is készíthetünk magunknak. Gondoljuk át, hogy a vágyott alak eléréséhez ténylegesen mit tudunk tenni, mennyi időt tudunk mozgásra szánni, mennyi energiát fordítanánk főzésre, egészséges fogásaink elkészítésére, mely mozgásformák szimpatikusak, hol szeretnénk mozogni, stb.

2. Egy sorstárssal mindig könnyebb

Sokkal könnyebb egy baráttal, barátnővel vagy akár a párunkkal nekiállni a közös diétának, testmozgásnak. A célok felé vezető úton biztosan kell majd a másik fél támogatása és ráadásul csapatban sokkal könnyebben megy minden. Megoszthatjuk egymással a tapasztalatainkat, sikereinket és a nehézségeinket egyaránt. 

3. Motiváció

Annak érdekében, hogy egy pillanatra se felejtsük el a kitűzött célunkat, tegyünk ki egy képet magunkról, abból az időszakból, amikor álomalakkal rendelkeztünk. Így amikor elgyengülnénk elég a fotóra pillantani és újabb lendületet kapunk.

4. Étkezési napló

Az ember nagyon feledékeny, főleg, ha étkezésről van szó. Hajlamosak vagyunk elfejteni, hogy milyen ételeket fogyasztottunk egy nap, pedig a diétához elengedhetetlen, hogy nyomon tudjuk követni a napi tápanyagbevitelt. Erre a problémára tökéletes megoldást jelent az étkezési napló.

5. Változatosság

Fő a változatosság, ha unjuk a mozgásformát, amit választottunk, kedvetlenül állunk neki az edzéseknek, mozgásnak, nem szabad feladni. Egyszerűen legyünk nyitottak, mérjük fel a lehetőségeinket és próbáljunk ki egy új mozgásformát! Mindent a saját igényeink és jó közérzetünk érdekében teszünk, nem kell, hogy a fittebb test elérése szenvedéssel járjon! Ugyanez a tanács igaz az étkezésre is. Sokan azt hiszik, hogy a diétás étrend fehérjében gazdag natúr csirkemellből és rizsből áll. Dehogy! Legyünk kreatívak a konyhában is, számos fehérjében, rostban gazdag zöldséget, hüvelyest építhetünk az étrendünkbe.

 

Inspiráló tészta receptjeink