Rendkívül egyszerű elkészíteni

Egyszerűen imádjuk a lencse „olvadó” textúráját és finom ízét! Rengeteg fajta közül választhatunk, mint azt a szárított vagy konzervként értékesített típusok mutatják: zöld lencse, világos lencse, Champagne lencse, indiai koralllencse (héj nélküli) és még sorolhatnánk.

Ha nem szeretnénk konzerv lencsét használni, főzzük meg otthon, rendkívül egyszerű! Főzés előtt öblítsük le, de ne áztassuk be őket. Ezután tegyük fel hideg vízben és 20 percig főzzük alacsony lángon forralva, hogy egészben maradjanak a szemek. Ne adjunk hozzá sót, mivel ez meghosszabbítja a főzési időt. Miután megfőtt, adjunk hozzá némi sót és borsot, majd tegyük légmentesen záró dobozba.

Konzerv lencséből készült receptek

Ezt a hüvelyest nem kizárólag baconnel, kolbásszal vagy chorizoval főzik! Lencse konzervből is készíthetünk könnyű recepteket, például lencselevest; lencse salátát kukoricával, mogyoróhagymával és mustáros-dióolajos vinaigrettel vagy paradicsomos lencsét sonkával. A hal is jól megy hozzá, használhatjuk például egy lazacos recepthez.

A maradék lencsét keverjük össze füstölt lazac vagy bacon darabokkal és kanalazzuk egy pite aljába, majd öntsünk rá tojást, tejszínt és feta sajtot; vagy alaposan passzírozzuk össze, és készítsünk belőle levest.

Valami eredetibb receptet keresünk? Próbáljunk ki egy finom csokoládé fondantot cseresznyével, feketeerdő stílusban. A konzerv lencse kiválóan alkalmas gyors ebédekhez vagy vacsorákhoz, és szinte semmi sem fogható hozzá!

Próbáljunk ki lencsés recepteket a világ minden tájáról!

Készítsünk nyáron olasz lencsesalátát rukkolával és mozzarellával vagy paradicsommal, scarmorza-val (füstölt mozzarella), citrommal és olívaolajjal.

Próbáljuk ki a marokkói recept szerint készülő paradicsomos lencsét fűszerekkel és olívaolajjal. De a különféle lencsék az indiai konyha szerves részét is képezik. A lencse a híres dahl fő összetevője, melyet fűszerekkel, kókusztejjel, spenóttal és paradicsommal készítenek és a csirke curry csodálatos kiegészítője lehet.

Lencse az alapja a vegetáriánus hamburgereknek is, melyhez sárgarépát, tojást, fokhagymát és hagymát adhatunk. Micsoda nagyszerű lehetőség, hogy fedezzük a napi proteinszükségletünket!