1. >1853 óta
  2. >Törekvések a zero waste irányába

A Világbank szerint 2050-ig 70%-kal nőhet a világban a hulladék mennyisége. Emiatt a zéró hulladékra való törekvés és az új szokások elsajátítása egyaránt elengedhetetlen. Szerencsére az emberek viselkedése változik a klímaválság miatt. A szelektív hulladékgyűjtés, a recycling (azaz újrahasznosítás) és a komposztálás mind a jövőnk része lesz. De a cselekvés nem mindenki számára olyan egyszerű.

Ezért a Bonduelle számos kezdeményezést indított az új, felelősségteljesebb fogyasztás elfogadásának megkönnyítése és a tudatosabb fogyasztás érdekében. A hatékony újrahasznosítás minden esetben az élelmiszer-csomagolással kezdődik!

Újrahasznosítás: a végtelenségig és azon túl!

Olyan élelmiszercsomagolásokat használunk, melyek újrafeldolgozásra vagy újrahasznosításra alkalmasak, így jobban tiszteletben tartják a bolygót azáltal, hogy kisebb hatást gyakorolnak a környezetre. Minden dobozunk és üvegedényünk a végtelenségig újrahasznosítható. 2025-re kitűzött célunk, hogy csomagolásaink 100%-a 100%-ban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható legyen, beleértve a jelenleg műanyagból készülteket is.

Kevesebb műanyag és fellélegzik a bolygó

Ami a műanyag csomagolást illeti, folyamatosan új megoldásokat keresünk és alkalmazunk. A  fosszilis anyagok felhasználásának csökkentése érdekében a csomagolások öko szemléletű tervezésén, a tömegük optimalizálásán és az újrahasznosított vagy bio-alapú anyagok maximális integrálásán dolgozunk.  A tasakjaink 6 grammal kevesebb műanyagot tartalmaznak, és már nem használunk műanyagot a kis kiszerelésű konzervekhez. Ez a 46%-os csökkentés 550 tonnával kevesebb műanyagot jelent évente.

Olyan növényi eredetű élelmiszer-csomagolások használatára törekszünk, amelyek 45%-ban bioforrásból származó cukornádból készülnek. A bio kész salátáink csomagolása az első lépés ezen az úton, ezek már öko szemléletű csomagolástervezéssel készülnek. Akár 30%-ban újrahasznosított, tanúsított műanyagból készült táskáink a körforgásos gazdaság szemléletének felelnek meg. Csökkentjük továbbá a nem újrahasznosított fosszilis anyagok fogyasztását, és aktívan részt veszünk a műanyag hulladék újrahasznosítási ágazat fejlesztésében.

Ön következik!

A fogyasztóknak szintén szerepet kell játszaniuk a no waste, azaz hulladékmentes láncban. A megfelelően szétválogatott csomagolás lehetővé teszi a nyersanyagok újrafeldolgozását. Ezért együttmüködésre szólítjuk fel a fogyasztási körben résztvevőket a gyártóktól a fogyasztókig, valamint az üzemekig.

A mai naptól kezdve bátran használja fel a gombás üveget és a zöldborsós konzervdobozt a maradékok tárolásához vagy lekvárfőzéshez. Viszlát műanyag, üdv végtelen újrahasznosítás!  

A nyitott konzervdobozok vagy üvegek tárolásának másik remek módja, ha méhviaszos kendővel takarja le! Ez az élelmiszerek tárolásának a lehető legtermészetesebb módja anélkül, hogy méternyi műanyag fóliát használna fel. Bónusz pont: a méhviaszos kendő nemcsak hasznos, hanem dekoratív is!