1. >1853 óta
  2. >ISMERJE MEG ÚJ, KÖRNYEZETBARÁT CSOMAGOLÁSUNKAT!

ISMERJE MEG ÚJ, KÖRNYEZETBARÁT CSOMAGOLÁSUNKAT! EGÉSZSÉGES, NÖVÉNYI ALAPÚ ÉTEL. ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ CSOMAGOLÁS.

La nature notre future. A természet nemcsak vállalatunk szlogenje és alappillére. A természet mindannyiunk jövője.

Családi vállalkozásként régóta foglalkozunk különböző környezetvédelmi és szociális kérdésekkel és hiszünk abban, hogy a multinacionális vállalatoknak képviselniük kell ezeket az ügyeket.

Éppen ezért első mezőgazdasági chartánk (1996.) óta az elmúlt három évtizedben folyamatosan dolgozunk termékeink előállításának, csomagolásának és értékesítésének megújításán, annak érdekében, hogy jobban megóvjuk a környezetet, és ezáltal egy zöldebb, egészségesebb bolygót hagyjunk magunk után a jövő generációjának.

Összefogunk a bolygóért, az élelemért és az emberekért.

FÖLD

A Bonduelle-nél a Föld jövője az egyik legnagyobb aggodalmunk.

Ezért egyik kötelezettségvállalásunk az, hogy a növényi alapú élelmiszereket mindenki számára elérhetővé tegyük. Ahogy a franciák mondják, ez a mi „hivatásunk”, vagyis minden tevékenységünk kiindulópontja, amely definiálja azokat az általános elveket, amelyek üzleti tevékenységünket és társadalmi szerepvállalásunkat meghatározzák.

Ez a folyamat mindannyiunkat érint: a gazdálkodókat, kiskereskedőket, márkákat, menedzsereket, munkavállalókat, fogyasztókat és minden korosztályt. Mindenkinek megvan a maga szerepe, bármilyen kicsi is legyen. És minden lépés számít – a talajtól kezdve, ahol növényeket termesztjük, egészen a csomagoláshoz felhasznált műanyagok újrahasznosíthatóságáig.

Kötelezettségvállalásunk három pilléren alapszik: a bolygón, az élelmen és az embereken.

A bolygó támogatása érdekében elkötelezettek vagyunk a fenntartható és diverzifikált mezőgazdaság mellett, folyamatosan kutatva és megvalósítva a termesztés, a feldolgozás, valamint a termékek értékesítésének új módjait.

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy 2025-re csomagolásaink 100%-ban újrahasznosíthatóak vagy újrafelhasználhatóak legyenek. Már egy kis lépéssel is sokat tehetünk együtt a Föld jóllétéért.

ÉLELEM

Célunk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a növényi-alapú élelmiszereket.

Az élelmiszerekkel kapcsolatos hat kötelezettségvállalásunk értelmében előnyben részesítjük a helyi és szezonális termelést, támogatjuk a növényvédőszerek használatának csökkentését, segítjük a biodiverzitás megőrzését, egyre több terméket kínálunk ökológiai gazdálkodásból, és dolgozunk a környezetbarát csomagolások kialakításán. Kiváló minőségű, ízletes, természetes és egészséges növényi alapú élelmiszereink magas tápérték-tartalommal rendelkeznek, és főként környezettudatos gazdálkodásból származnak.

EMBEREK

Továbbá, harmadik pillérünk, az emberek vonatkozásában, felelős gazdasági és társadalmi mintákat mutatunk minden munkavállalónk és közösségünk számára.

A jövő most kezdődik: 2025-re minden csomagolásunknak újrahasznosíthatónak és újrafelhasználhatónak kell lennie.

Az élelmiszer-csomagolási hulladék kezelése ma világszerte jelentős probléma. A világ egyik vezető élelmiszergyártójaként a Bonduelle elkötelezett amellett, hogy átalakítsa élelmiszergyártási, vásárlási és fogyasztási szokásainkat, észszerűsítse a fenntartható mezőgazdaságra és a körforgásos gazdaságra való átmenetet, ahol a hulladéktermelés jelentős mértékben csökken vagy teljesen megszűnik.

2025-re az a célunk, hogy minden csomagolásunk 100%-ban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható legyen teljes a termék-portfóliónkban, és minden üzletágunkban. Ennek érdekében megtesszük a szükséges lépéseket annak biztosítására, hogy minden csomagolóanyagunk kompatibilis legyen a meglévő vagy tervezett újrahasznosítási rendszerekkel.

Új fagyasztott termék csomagolásunk környezetbarát tervezésű, így teljes mértékben újrahasznosítható!

A felhasznált csomagolóanyag polietilén, amely a leginkább újrahasznosítható flexibilis műanyag Európában. Többrétegű műanyagról egyrétegű műanyagra váltottunk, annak érdekében, hogy javítsuk csomagolásaink újrahasznosíthatóságát. Végül, de nem utolsósorban ezek az új csomagolások a RecyClass* „Design for Recycling assessment” minősítésén B. minősítéssel vizsgáztak (CIRCPACK by Veolia által nyújtott 237-BON-SZ tanúsítvány). **

Az újrahasznosíthatóság definíciója és a RecyClass Metodika szerint az A, B és C osztályok újrahasznosíthatónak minősülnek, mivel az újrahasznosított anyag minősége elég jó ahhoz, hogy zárt hurkú vagy kaszkád nyílt hurkú alkalmazásokban használják fel.

*A RecyClass-ról: A RecyClass egy non-profit, ágazatközi kezdeményezés, amely az újrahasznosíthatóság elősegítésére törekszik, azáltal, hogy átláthatóbbá teszi a műanyaghulladékok származását, valamint egy harmonizált megközelítést hoz létre az újrahasznosított műanyagok kiszámításához és nyomonkövethetőségéhez Európában.

A RecyClass Újrahasznosíthatóság-értékelési Protokollokat és tudományos vizsgálati módszereket fejleszt ki innovatív, műanyag csomagolóanyagokhoz, amelyek a Design for Recycling Guidelines és a RecyClass Online Tool alapjául szolgálnak. A RecyClass újrahasznosíthatósági tanúsítványt hozott létre a műanyag csomagolásokra, és az újrahasznosítási folyamatra, továbbá az újrahasznosított műanyagok nyomonkövethetőségére. További információkért látogasson el az alábbi weboldalra: https://recyclass.eu/.

**: A CIRCPACK by Veolia-ról. A CIRCPACK by Veolia egy független nemzetközi tanácsadó vállalat, amely szakmai tanácsokat nyújt, illetve tanúsítványokat ad a csomagolások újrahasznosíthatóságával kapcsolatban. A Veolia vállalatcsoport részeként jelen van a nemzetközi piacokon, és helyi piaci ismeretekkel valamint ipari újrahasznosító berendezésekkel is rendelkezik. Megalapozott ismeretek és a működési know-how kombinálásával támogatja a márkatulajdonosokat, a csomagolásgyártókat és -feldolgozókat a csomagolás újrahasznosíthatóságának javításában. A szervezet egyben a RecyClass akkreditált tanúsító testülete, és újrahasznosíthatósági tanúsítványt adhat németországi, franciaországi és olaszországi cégek számára. https://www.veolia.de/circpack/ENG.